Seniorii, întâlnire pe tema problemelor medicale specifice vârstei

Batrâni
Nu mai puțin de 60 de membri ai Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6 București au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei şi celor mai bune metode de a te menţine sănătos.

Prin parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă, 60 de persoane în vârstă, membre ale Cluburilor Seniorilor din Sectorul 6, au participat la o întâlnire dedicată problemelor medicale specifice vârstei şi celor mai bune metode de a te menţine sănătos.

În incinta Clubului Seniorilor “Mihai Eminescu”, participanţii au avut ocazia de a se informa şi a interacţiona în cadrul unor scurte prelegeri despre nutriţie, mişcare, relaxare şi implicare activă în viaţa socială.

Participanții la întâlnire au beneficiat de aportul unor specialişti în domenii medicale şi de menţinere a vieţii sănătoase care, prin metode interactive, au lansat celor prezenţi invitaţia la dialog şi schimb de experienţă.

„Conştienţi că lucruri noi şi folositoare se pot învăţa la orice vârstă, seniorii din Sectorul 6 au urmărit cu atenţie informaţiile şi sfaturile primite, participând în final la realizarea unui test psihologic bazat pe joc şi având ca scop exteriorizarea şi recunoaşterea emoţiilor negative.

Noul parteneriat public-privat realizat în Sectorul 6 în beneficiul seniorilor abordează problema sănătăţii prin intermediul comunicării directe, iar numărul mare al participanţilor dovedeşte utilitatea acestui tip de program”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

În afara unor întâlniri periodice de acest tip, parteneriatul dintre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 şi Asociaţia Sănătate pentru Viaţă mai prevede organizarea unor activităţi precum “La dans cu un senior” sau “Mișcare Activă - 10 000  de pași pentru Sănătate & Picnic”, toate destinate persoanelor de vârsta a treia din Sectorul 6.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel