Semnul de pe urechi care arată că suferi de boli cardiace. Crește riscul de infarct

infarct - FOTO: Freepik@are64studio
Un semn aparent minor, observat pe urechi, ar putea oferi o avertizare crucială privind sănătatea inimii. Deși nu este un indicator absolut al bolii, acest semn ar putea fi un factor de avertizare pentru cei care prezintă riscuri cardiovasculare.

Infarctul apare atunci când fluxul de sânge către inimă se oprește brusc. Una dintre cele mai periculoase forme de boală cardiacă, infarctul poate fi uneori prevăzut prin semne observate în alte părți ale corpului, inclusiv în urechi.

Fundația Britanică a Inimii afirmă că aproximativ 7,6 milioane de oameni trăiesc cu boli de inimă în Marea Britanie, în timp ce aceste boli cauzează aproximativ 160.000 de decese în fiecare an, echivalentul a unu la fiecare trei minute. Prin urmare, există o mare atenție din partea medicilor nu numai asupra tratării bolii, ci și asupra prevenirii acesteia și cunoașterii semnelor de a fi atent.

Semnul lui Frank, ce este

Cunoscut sub numele de "Semnul lui Frank", acest fenomen, un pliu diagonal al lobului urechii, a atras atenția cercetătorilor pentru posibila sa legătură cu boala cardiacă.

Semnele bolii cardiace pot apărea în diverse părți ale corpului, inclusiv în urechi, sub forma unui fenomen cunoscut sub numele de "Semnul lui Frank", după omul care l-a observat pentru prima dată, Dr. Sander Frank.

Dr. Frank a observat fenomenul când l-a remarcat la pacienții cu dureri în piept și blocarea arterelor coronariene. Semnul lui Frank este cunoscut și sub numele de pliu diagonal al lobului urechii, care se extinde până la lobul urechii.

Unele studii sugerează că acest pliu este asociat cu un risc crescut de boală cardiacă. Cu toate acestea, deși semnul lui Frank este asociat cu boala cardiacă, nu înseamnă neapărat că cineva care îl prezintă suferă de boală cardiacă, potrivit Express.

Vezi și: Intervenția care elimină fibromul uterin. Ce este miomectomia

Semnul lui Frank, asociat și cu pierderea elastinei

Semnul lui Frank, pliu la lobul urechii - FOTO: Freepik@andreypopov

Una dintre teoriile posibile este că semnul lui Frank este asociat cu pierderea elastinei și a fibrelor elastice, un proces care afectează vasele de sânge la persoanele cu boală coronariană. În ceea ce privește știrile care pot aduce bucurie celor cu boli de inimă, cercetătorii afirmă că ar putea fi pe punctul de a vindeca boala cardiacă genetică.

Infarctul, asociat cu depozitele de colesterol

Infarctul apare atunci când o arteră care transportă sânge și oxigen către inimă este blocată. Depozitele grase, care conțin colesterol, se acumulează în timp, formând plăci în arterele inimii. Dacă o placă se rupe, poate forma un cheag de sânge. Cheagul poate bloca arterele, cauzând un infarct. În timpul unui atac de cord, lipsa fluxului de sânge determină țesutul din mușchiul inimii să moară.

Un atac de cord este de asemenea numit infarct miocardic.

Vezi și: Ce trebuie să știi despre șosetele de compresie. Ce se întâmplă dacă le porți zilnic

Infarctul, simptome

Simptomele unui atac de cord variază. Unele persoane au simptome ușoare. Altele au simptome severe. Unele persoane nu au simptome. Simptomele comune ale unui atac de cord includ:

- Durere în piept care poate fi resimțită ca presiune, strângere, durere, stoarcere sau furnicături

Vezi și: De ce ne îngrășăm după ce am ținut o dietă. Dr. Șerban Damian: Nu au învățat nimic. Kilogramele apar

- Durere sau disconfort care se răspândește în umăr, braț, spate, gât, mandibulă, dinți sau uneori în partea superioară a abdomenului

- Transpirație rece

- Oboseală

- Indigestie

- Amețeli sau amețeli bruște

- Greață

- Dificultăți de respirație

- Femeile pot avea simptome atipice cum ar fi durerea scurtă sau ascuțită resimțită în gât, braț sau spate. Uneori, primul semn de atac de cord este oprirea cardiacă bruscă.

Unele atacuri de cord apar brusc. Dar mulți oameni au semne și simptome de avertizare cu ore, zile sau săptămâni înainte. Durerea sau presiunea în piept (angina) care persistă și nu dispare cu odihna poate fi un semn de avertizare timpuriu. Angina este cauzată de o scădere temporară a fluxului de sânge către inimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

mancat de paste foto: freepik@wayhomestudio
EXCLUSIV
Cum trebuie să mâncăm de Paște. Ligia Pop: Acesta e secretul!
indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel