Semințele de susan, beneficii neașteptate pentru sănătate: reduce hipertensiunea și simptomele diabetului

Semințe de susan   Foto: pixabay.com
Semințele de susan au efecte benefice neașteptate pentru sănătate, contribuind la tratarea unor afecțiuni.

Conținutul nutrițional al semințelor de susan este util în tratarea diferitelor probleme de sănătate, fie că este vorba de diabet, fie de sănătatea oaselor.

Iată câteva efecte surprinzătoare:

Beneficiile semințelor de susan în digestie

Semințe de susan conțin o cantitate impresionantă de fibre, care sunt esențiale pentru o digestie sănătoasă, deoarece acumulează materii reziduale și apoi o ajută să se deplaseze ușor prin intestinul gros. Mai mult, stimulează mișcarea peristaltică, care este caracteristică intestinului subțire, reduce constipația sau diareea.

Semințele de susan măresc funcția metabolică

Semințele de susan sunt bogate în proteine ​​care sunt descompuse în interiorul corpului, iar componentele sunt reutilizate în mai multe funcții corporale.

Semințele de susan mențin inima sănătoasă

Conținutul ridicat de fibre din semințele de susan este, de asemenea, bun pentru inimă. Acționează pentru a reduce nivelurile de colesterol rău din artere și vasele de sânge. Prin urmare, semințele de susan previn afecțiuni precum atacurile de cord, accident vascular cerebral și ateroscleroză.

Semințele de susan gestionează și controlează efectul diabetului

Multe studii au arătat că magneziul poate avea un efect pozitiv în controlul simptomelor diabetului. De asemenea, acizii grași prezenți în semințele de susan și extractul semințelor pot facilita o mai bună funcționare a medicamentelor prescrise diabeticilor, inclusiv glibenclamida. Face medicamentul mai eficient în organism și reglează, de asemenea, insulina și glucoza din sânge.

Semințele de susan reduc inflamația

Semințele de susan bogate în cupru, sunt un aliment minunat în combaterea mai multor boli cu simptome de inflamație, de exemplu artrita. Mai mult, conținutul de cupru este esențial pentru întărirea pereților vaselor de sânge, deoarece pereții mai subțiri au șanse mai mari de rupere. Întărește și oasele și articulațiile. De asemenea, crește absorbția fierului, care nu este un mineral ușor de consumat.

Semințele de susan îmbunătățesc sănătatea oaselor

Semințele de susan conțin o cantitate impresionantă de minerale esențiale precum fosfor, zinc și calciu. Deși se știe în mod obișnuit că calciul este esențial pentru creșterea osoasă și pentru menținerea densității osoase, efectele zincului și fosforului nu trebuie ignorate în această materie. Consumul zilnic de cantități moderate de semințe de susan poate împiedica organismul să dezvolte deficiențe care afectează sănătatea oaselor.

În plus, aceste semințe de susan repară oasele care ar fi putut fi slăbite prin apariția unor afecțiuni debilitante, cum ar fi osteoporoza sau prin leziuni osoase.

Semințele de susan reduc hipertensiunea

Hipertensiunea este unul dintre cele mai mari simptome ale stării de sănătate din zilele noastre. Consumul de semințe de susan este un mod organic de combatere a hipertensiunii

Uleiurile naturale și acizii grași din semințele de susan împiedică dezvoltarea mai multor afecțiuni cardiace. În plus, aceste semințe sunt bogate în magneziu, care este un vasodilatator cunoscut, ceea ce înseamnă că reduce tensiunea arterială. Într-o singură porție moderată, semințele de susan pot furniza până la 25% din aportul recomandat de magneziu.

Semințele de susan previn cancerul

Semințele de susan sunt bogate în magneziu și, prin urmare, au puternice proprietăți anticancerigene. Mai mult, aceste semințe de susan conțin și fitat. Acest compus este rar, dar puternic, prin faptul că acționează ca un antioxidant. Minimizează efectele radicalilor liberi, adică subprodusele nesănătoase și potențial periculoase ale metabolismului, în organism. Cantități mai mari de radicali liberi nu numai că cauzează cancere precum leucemia, cancer la colon, prostata, sân, plămân sau cancerul pancreatic, ci și îmbătrânirea prematură, afecțiunile cardiace și disfuncția cognitivă. Prin urmare, consumul de semințe de susan poate împiedica dezvoltarea acestor afecțiuni și afectarea organismului.

Semința de susan protejează împotriva radiațiilor

Unul dintre beneficiile unice ale consumului regulat de semințe de susan este acela că protejează organele de efectele nocive ale radiațiilor, deoarece conține un compus numit sesamol. Sursele de radiații sunt multe, nu se limitează la expunerea la radiații în chimioterapie sau radioterapie. Radiațiile pot duce la mutații celulare, care pot provoca multe boli degenerative. Conținutul de semințe de sesamol protejează ADN-ul, conferă forță corpului și previne dezvoltarea altor forme de cancer datorate mutației celulare.

Semințele de susan facilitează creșterea părului și îngrijirea pielii

Zincul este o componentă crucială în formarea colagenului, un compus care întărește și vitalizează pielea, părul și țesutul muscular. Semințele de susan negru utilizate pentru problema părului gri și semințele de susan alb pot fi utilizate pentru regenerarea părului și pentru a preveni căderea părului.

Semințele de susan îmbunătățesc sănătatea bucală

Deși uleiul de susan este mai bun, semințele de susan pot face același lucru. Acizii grași prezenți în semințele de susan, atunci când sunt descompuși și eliberați în gură prin mestecare, pot avea efecte astringente și antibacteriene impresionante.

Atenție la efecte secundare și alergii la semințele de susan

Ca orice altceva, semințele de susan ar trebui, de asemenea, consumate cu moderare. Consumul excesiv poate provoca iritarea intestinului și a colonului, ceea ce este de fapt opusul a ceea ce se presupune a face semințele de susan în mod ideal pentru corpul uman. Mai mult, datorită prezenței THC, acestea pot apărea și în testele de droguri. Totuși, și asta depinde de cantitatea consumată. Consumul moderat poate împiedica ambele lucruri să se întâmple.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel