Semințele care scad rapid nivelul colesterolului. Reduc inflamația, nivelul zahărului din sânge și previn ateroscleroza

semintele de chia - FOTO: Freepik@dmitr1ch
Aceste semințe reduc nivelul colesterolului. Sunt bogate în Omega-3, fibre și au proprietăți antiinflamatoare.

Prin adoptarea unor mici schimbări în dieta și stilul de viață, putem influența pozitiv nivelurile noastre de colesterol și, implicit, sănătatea inimii.

Un aspect important în gestionarea colesterolului este echilibrarea dietei cu alimente care sunt bogate în nutrienți esențiali și care pot avea un impact pozitiv asupra profilului lipidic al sângelui. În acest sens, consumul de alimente bogate în acizi grași omega-3, fibre solubile și antioxidanți poate fi benefic pentru sănătatea noastră cardiovasculară.

Pentru a controla nivelurile de colesterol, putem începe prin adăugarea mai multor alimente integrale, cum ar fi fructele, legumele, nucile și semințele, în dieta noastră zilnică. De asemenea, este important să limităm consumul de grăsimi saturate și trans, precum și de alimente procesate și bogate în zahăr.

Adoptarea unui stil de viață activ și menținerea unei greutăți sănătoase sunt, de asemenea, elemente cheie în gestionarea colesterolului și prevenirea afecțiunilor cardiace. Exercițiile regulate și reducerea stresului pot contribui semnificativ la menținerea sănătății inimii noastre.

Vezi și: Întrebări frecvente despre epilarea definitivă. Andreea Tudorache: E complet interzis

Semințele de chia reduc nivelul colesterolului

Una dintre multele beneficii ale consumului acestor semințe este că pot ajuta la gestionarea colesterolului ridicat. Bogate în Acizi Grași Omega-3 Semințele de chia sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, prețuite pentru proprietățile lor antiinflamatorii și pentru capacitatea lor de a face ca colesterolul rău să scadă vertiginos. Adăugarea semințelor de chia la mese ar putea îmbunătăți profilul lipidic și împinge bolile de inimă departe.

Acizii grași omega-3 din semințele de chia pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") și la menținerea sănătății inimii. Datorită conținutului lor de acizi grași omega-3, semințele de chia au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în organism.

Vezi și: Ceața cerebrală este mai comună decât crezi. Ce presupun diagnosticul și tratamentul

Bogate în fibre

Semințele de chia - FOTO: Freepik

Fibrele solubile se leagă pur și simplu de acizii biliari pentru a-i ajuta să iasă din corpul tău într-o singură direcție, însemnând o absorbție mai mică a colesterolului și o inimă mai fericită.

Datorită conținutului ridicat de antioxidanți, semințele de chia luptă împotriva stresului oxidativ și oprește oxidarea colesterolului dăunător. Prin reducerea daunelor oxidative, semințele de chia previn ateroscleroza și afecțiunile cardiace.

Scad nivelul zahărului din sânge

Un nivel echilibrat al zahărului din sânge este crucial pentru sănătate, iar aici intervin semințele de chia. Acestea sprijină încetinirea absorbției zahărului, prevenind oscilațiile nivelului de zahăr din sânge și rezistând rezistenței la insulină - toate aducând la un colesterol bine gestionat.

Vezi și: Cum știi că ești bipolar și cum recunoști un bipolar. Radu Leca: Starea unui bipolar se schimbă cu o viteză fantastică. Diferențele sunt evidente

Semințele de chia, benefice pentru vegetarieni

Aceste semințe conțin aproximativ 14% proteine, ceea ce le face o opțiune bună pentru vegetarieni și vegani pentru a-și satisface nevoile de proteine.

Semințele de chia ajută la gestionarea greutății

O greutate prea mare ar putea însemna niveluri ridicate de colesterol și tulburări cardiace. Semințele de chia ar putea fi aliatul tău aici, declanșând o senzație de sațietate și reducând supraalimentarea, datorită fibrelor și proteinelor lor abundente. Prin adăugarea semințelor de chia în dieta ta, poți gestiona greutatea ta în timp ce îți menții colesterolul sub control.

Pur și simplu lasă semințele de chia să stea în apă sau în orice băutură. Fie că este vorba de reducerea tensiunii arteriale sau de reducerea inflamației, semințele de chia sunt gata să își facă partea în menținerea inimii tale în formă maximă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel