Se schimbă programarea pentru vaccinare după 15 martie. Explicațiile lui Andrei Baciu

Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat marți seara, 2 martie, că de la mijlocul lunii se modifică modul în care se face programarea pentru vaccinul împotriva COVID.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a precizat marți seara, 2 martie, cum se va modifica programarea pentru vaccinarea împotriva COVID. „Din 15 martie o să ne putem înregistra pentru vaccinare, astfel încât, când vor ajunge dozele la un centru pe care-l selectăm, să fim anunţaţi şi să putem să mergem să ne vaccinăm. Practic, se întrevede deschiderea celei de-a treia etape, ultima, tocmai pentru că în martie ajung peste 2,5 milioane de doze, iar în aprilie tot așa, de ordinul milioanelor”, a declarat Andrei Baciu, vicepreședinte al Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID.

Pe 15 martie debutează a treia etapă de vaccinare. Andrei Baciu a descris în ce constă schimbarea: se intră pe platformă, se alege un centru de vaccinare situat aproape de noi, se văd câte persoane sunt în faţa noastră, deci cam când ne vine rândul, și se face înregistrarea.

”Când ne va veni efectiv rândul, vom fi anunţaţi prin SMS pentru confirmare, pentru că se poate întâmpla să fii plecat din localitate şi atunci e important ca centrul de vaccinare să știe și să aloce pe altcineva, să nu piardă dozele”, a mai precizat acesta, potrivit B1 TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel