Se recomandă sau nu analgezic înainte de vaccinarea anti-COVID. Opinia experților

Vaccin COVID-19. Foto: Pixabay
Medicii americani recomandă să nu se ia niciun analgezic înainte de vaccinarea împotriva infecției COVID.

Dacă unii sunt îngrijorați legat de posibilele efecte secundare ale vaccinului împotriva COVID și se gândesc să ia un analgezic înainte de administrarea serului, medicii zic un mare ”nu”. ”Este posibil ca administrarea unui analgezic înainte de a obține un vaccin să ducă la o „scădere a răspunsului la anticorpi”, explică medicul Gregory Poland, directorul Grupului de cercetare a vaccinurilor de la Clinica Mayo din Rochester, SUA.

Expertul mai precizează că este mai bine să suferiți efectele secundare decât să riscați ca vaccinul să fie mai puțin eficient: ”După administrarea vaccinului, dacă cineva dezvoltă simptome pe care simt că vor să le trateze, este bine, dar în mod ideal nu înainte”. Însă, acesta mai amintește că sunt și excepții și se referă la persoanele care iau de obicei analgezice - cei care suferă de migrene.

Medicul Paul Offit, director al Centrului de Educație pentru Vaccinuri din Spitalul de Copii din Philadelphia și membru al Comitetului consultativ SUA pentru vaccinuri și produse biologice conexe din SUA, împărtășește opinai lui Gregory Poland legat de administrarea unui analgezic înainte de vaccinul împotriva COVID. ”Lăsați sistemul tău imunitar să-și facă treaba”, spune el, potrivit webmd.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel