Scrisul este TERAPEUTIC. Cum îți îmbunătățește memoria și limpezește mintea

scrisul FOTO: Pexels @lilartsy
Care sunt beneficiile scrisului?

Scrisul nu este o activitate pe care o fac doar jurnaliștii sau scriitorii. În spatele acestei activități există efecte terapeutice pe care puțini oameni le cunosc,

Formă de comunicare

Oamenii au nevoie să comunice verbal sau non-verbal cu cei din jurul lor și cu sine. Scrisul satisface această nevoie, dar în zilele noastre puțini apelează la scrisul de  mână. În trecut se scriau scrisori, iar acest lucru se pare că era benefic pentru dezvoltarea creativității și a răbdării. Compunerea mesajelor și așteptarea scrisorilor de la cei dragi era o adevărată artă, care astăzi este de domeniul trecutului. Mai multe decât atât, există persoane care se exprimă mult mai bine în scris, iar scrisorile erau un ajutor real pentru împărtășirea emoțiilor.

Claritatea minții

Scrisul ajută la limpezirea minții și este o formă de autocunoaștere. Se pare că aceste efecte sunt și mai puternice atunci când scriem despre trăirile noastre. Scrisul ne face să devenim mai raționali, mai stabili și ne ajută să procesăm emoțiile. Acest lucru ne ajută să vedem întâmplările din perspective diferite, să devenim mai obiectivi și crește capacitatea de a lua decizii rapide și potrivite pentru noi.

Îmbunătățește memoria

Este surprinzător cum ne amintim evenimente și detalii atunci când scriem. Din acest motiv, scrisul previne pierderile de memorie și este recomandat persoanelor care suferă de boli degenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson.

Jurnalul

Jurnalul este o formă de a ne păstra amintirile pe hârtie. Atunci când scriem despre propriile experiențe devenim mai introspectivi, ne cunoaștem mai bine și procesăm mai ușor evenimentele din viața noastră. O formă particulară de jurnal este cel al recunoștinței. Jurnalul recunoștinței este recomandat de psihoterapeuți și contribuie la vindecarea depresiei. Atunci când ne pierdem în propriile probleme uităm că există numeroase lucruri pentru care ar trebui să fim recunoscători. Acest jurnal ne "obligă" să vedem partea plină a paharului și să nu ne concentrăm doar asupra lucrurilor care nu funcționează în viața noastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel