Schimbarea stilului de viață scade considerabil riscul de prediabet
22 dec 2021, 19:13

Mișcarea e mereu recomandată de medici   FOTO: pexels.com
Cercetătorii germani susțin că o intervenție intensivă asupra stilului de viață prin multă mișcare ajută persoanele cu prediabet să își îmbunătățească nivelul de glucoză din sânge și să întârzie sau chiar să prevină diabetul de tip 2.

Mai multe exerciții fizice și un comportament alimentar sănătos ajută mulți oameni cu prediabet să își normalizeze nivelul de glucoză din sânge și să evite dezvoltarea diabetului de tip 2. Este concluzia unui studiu al Centrului German de Cercetare a Diabetului (DZD), care a fost realizat în 8 locații ale centrului din toată Germania.

Cercetătorii de la Centrul German de Cercetare a Diabetului (DZD) au investigat, prin urmare, într-un studiu controlat randomizat multicentric dacă persoanele cu prediabet și cu risc ridicat beneficiază de o intensificare a intervenției și modul în care persoanele cu risc scăzut sunt afectate de un stil de viață convențional în comparație cu nicio schimbare a stilului de viață.

Doi ani, 1.105 de oameni cu prediabet au fost investigați în diferite locații de studiu din Germania. 82% dintre participanți au finalizat studiul. Rezultatele au arătat că mai mult exercițiu, adică o schimbare mare a stilului de viață, ajută persoanele cu risc crescut să-și îmbunătățească glicemia și nivelurile cardiometabolice și să reducă conținutul de grăsime din ficat în limitele normale.

”Rezultatele studiului nostru arată că un stil de viață individualizat bazat pe fenotipul de risc este benefic pentru prevenirea diabetului”, a spus liderul studiului, profesorul Andreas Fritsche de la Institutul de Cercetare a Diabetului și Bolilor Metabolice din Helmholtz München de la Universitatea din Tübingen, arată science daily.

Studiul științific poate fi consultat AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?