Urmărește dezbaterea live

Scapă ușor de umiditatea din casă cu trei ingrediente: acest truc îți va parfuma casa

Scapă ușor de umiditatea din casă cu trei ingrediente. Foto: Freepick @freepik
Scăpa ușor de umiditatea din casă dacă vrei să fii sănătos. Mucegaiul care apare în casă din cauza umidității reprezintă un risc mare pentru căile respiratorii.

Petele de mucegai de pe pereți și mobilă apar din cauza umidității. Gospodinele știu că această problemă poate fi evitată cu ajutorul a două ingrediente din bucătărie. Aceste ingrediente sunt capabile să îmbunătățească calitatea aerului din interiorul casei și să absoarbă excesul de umiditate.

Protejează-ți părul de umiditate: iată 3 trucuri care funcționează

De obicei, când te confrunți cu un nivel mare de umiditate în casă, apelezi la dezumidificatoare. Dar știi că poți apela și la alternative naturale care se pot dovedi eficiente?

Două ingrediente simple și ușor de utilizat, care pot reduce umiditatea și pot adăuga parfum casei tale!

Cele două ingrediente se află în cămara ta. Cu ajutorul lor, poți pregăti propriul dezumidificator natural.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti propriul dezumidificator natural:

- 3 pliculețe de ceai aromatizat,

- 500 grame de sare grunjoasă,

- două recipiente de sticlă,

- două bucăți de pânză,

- uleiul esențial preferat.

Hârtia igienică reutilizabilă, avantaje și riscuri. Ce trebuie să știi. Cât de benefică este și cum o poți face chiar acasă

Pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a pregăti propriul dezumidificator:

În fiecare recipient de sticlă se pun câte 250 grame de sare. Pliculețele de ceai se taie și conținutul de toarnă peste sare. Amestecă bine și adaugă câte 5 picături din uleiul esențial preferat în cele două recipiente.

După aceea, taie două pătrate din pânză cu care vei acoperi borcanele. Ai nevoie și de un elastic cu care vei fixa pânza de gura borcanelor. 

Pune cele două recipiente, pentru trei zile, în frigider. În fiecare zi, nu uita să agiți recipientele, pentru ca  ingredientele să se încorporeze mai bine. La sfârșitul celor 3 zile, dezumidificatorul este gata de utilizare. De asemenea, sarea trebuie înlocuită dacă se umezește în timp.

Culoarea pereților, efect asupra sănătății. Cum să îți zugrăvești pereții în funcție de încăpere. Care este cea mai dăunătoare culoare

Dezumidificatoarele naturale trebuie amplasate în anumite zone pentru a elimina umiditatea din casa. 

În primul rând, scoate pânza și așează borcanele în zonele din casă predispuse la umiditate. Baia este o încăpere umedă din cauza aburului. De aceea, baia este una dintre zonele strategice ale casei în care trebuie să pui un dezumidificator.   

Umiditatea nu menajează nici bucătăria. Prin urmare, se recomandă amplasarea unui dezumidificator și în bucătărie. 

Hainele tale miros a mucegai? Nu intra în panică, ci pune un recipient ți în dulap.

Lumânările parfumate, ce nu știai despre ele. Cum îți influențează sănătatea

În sezonul rece, ești forțat să-ți usuci hainele în casă, ceea ce creează și mai multă umiditate. Prin urmare, hainele au nevoie de timp să se usuce. Într-un astfel de caz, recipientul parfumat va rezolva ușor și eficient problema.

Pentru asta, pune recipientele cu sare și ceai lângă hainele umede și astfel vei reduce umiditatea din cameră. De asemenea, poți înlocui sarea cu bicarbonat de sodiu, care este un excelent absorbant de mirosuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel