Scapă definitiv de căpușe cu lămâie. Metodă simplă și eficientă

Lămâile au efecte benefice asupra sănătății
Căpușele nu suportă mirosul de lavandă, mentă, rozmarin, gălbenele și salvie. De asemenea, nu tolerează aroma de usturoi, eucalipt sau lămâie. 

Dacă te-au invadat căpușele sau observi pe pielea animalului tău de companie mușcături de căpușe, prepară repede o soluție din 20 de picături de ulei de eucalipt în 120 ml de apă, pe care o aplici pe haine, pantofi și pe blana animalelor. 

Sau taie două lămâi și pune-le în jumătate de litru de apă. Lasă-le să clocotească două minute, apoi să fiarbă o oră. Amestecul obținut pulverizează-l prin curte sau pe blana animalelor de companie.

Alte metode naturale și ieftine

 

1. Spray cu ulei de cedru

Uleiul de cedru este un agent anti-căpușe natural, netoxic. Poate fi pulverizat direct pe haine și piele. Este sigur pentru utilizare la oameni și animale de companie. Uleiul de cedru nu numai că respinge căpușele și alte insecte iritante, dar le ucide. 

2. Ulei de Neem

Acest ulei este folosit ca remediu natural pentru respingerea și îndepărtarea căpușelor. Pentru utilizare, adaugă câteva picături în palma mâinii și freacă pe pielea expusă. De asemenea, poate fi diluat și amestecat cu migdale sau alt ulei volatil. Când este diluat, este sigur pentru câini. 

3. Oțet de mere

Acest minunat ingredient natural ține la distanță căpușele. Următoarea soluție poate fi pulverizată pe îmbrăcăminte și pe pielea expusă, chiar și pe mobilierul de gazon. Combină următoarele ingrediente într-o sticlă cu pulverizator:

2 căni de apă

4 linguri de oțet de mere

2 linguri de ulei de neem organic.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel