Scapă de mătreață cu aceste trucuri simple

Mătreața
Încearcă aceste cinci remedii simple, pentru a scăpa de mătreață. La final, vei avea un păr sănătos și strălucitor.

Mătreața este una dintre cele mai frecvente probleme ale scalpului. Uneori implică mâncărime, descuamare sau pete roșii.

Mătreața este o problemă medicală cauzată de o ciupercă, cunoscută sub numele de Malassezia. Se hrănește cu celulele moarte ale pielii și cu sebum. De obicei apare ca o pieliță albă, uscată pe scalp, deși uneori poate fi roșie sau roz.

Cauzele mătreții includ sensibilitatea la anumite produse pentru păr, pielea uscată, spălarea părului, dieta necorespunzătoare, dermatita seboreică etc. Poate fi cauzată și de igiena proastă a părului și de spălarea frecventă a părului. 

Cum scapi de mătreață cu remedii naturale

 

Ulei de cocos

Se spune că uleiul de cocos este eficient împotriva mătreții. Are proprietăți antimicrobiene care vor ajuta la combaterea ciupercii. De asemenea, este util în ameliorarea simptomelor eczemelor, despre care se spune că pot contribuie la apariția mătreții.

Uleiul de cocos va hrăni și hidrata pielea capului și va reduce mâncărimea cauzată de mătreață. 

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu eficient pentru mătreață. Exfoliază delicat scalpul și ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii. Are proprietăți antifungice care calmează scalpul.

Aplică bicarbonat de sodiu direct pe părul umed și masează bine. După 2-3 minute, spală-te cu un șampon natural.

Aloe vera

Aloe Vera are proprietăți antifungice și antibacteriene. Totodată, te scapă de mătreață.

Pentru cele mai bune rezultate, aplică gel de aloe vera direct din plantă pe scalp și lasă-l timp de aproximativ o jumătate de oră. 

Oţet

Otețul reduce semnificativ mătreața de pe scalp și ajută la tratarea pielii uscate. Oțetul are proprietăți medicinale care pot ucide bacteriile responsabile de apariția mătreții. Se crede că aciditatea oțetului stimulează curățarea scalpului de mătreață. 

Amestecă 1 cană de oțet cu 1 cană de apă și aplică soluția pe scalp. Clătește apoi cu șampon.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel