Scapă de acnee: opt obiceiuri pentru o piele curată și sănătoasă

Scapă de acnee: opt obiceiuri pentru o piele curată și sănătoasă. Foto: Freepick @beststudio
Scapă de acnee dacă vrei să te lauzi cu un ten perfect. Respectă câteva reguli care te vor ajuta în acest sens.

Toate fetele își doresc să aibă o piele sănătoasă și curată, dar nu toată lumea se poate lăuda cu așa ceva. De vină sunt erupțiile cutanate, care apar, în mod regulat, pe față. 

Acneea este o problemă greu de rezolvat. Zecile de creme, pe are le ții în baie, au un efect pe termen lung, iar coșurile apar din nou. Dacă problema nu poate fi rezolvată cu ajutorul unui tratament extern, este necesar să ai în vedere 8 obiceiuri sănătoase, care te vor ajuta să ai o piele curată și sănătoasă.

Amestecă acest aliment din frigider cu crema ta hidratantă și vei arăta cu zece ani mai tânără

1. Dormi suficient. Somnul este vital pentru toată lumea. Pierzând o oră de somn, riscul de stres psihologic crește cu până la 14%. La rândul lui, stresul crește producția de glucocorticoizi, ceea ce poate duce la deteriorarea funcției și a structurii pielii. Temperatura optimă din camera în care dormi, potrivit oamenilor de știință, este între 18 și 22 de grade. Temperaturile mai scăzute te vor ajuta să adormi mai repede.

Vrei să rămâi tânără mai mult timp? Alimentele care cresc producția de colagen

2. Renunță la zahăr. Oamenii de știință americani au descoperit că reducerea erupției cutanate pe față este legată de cantitatea de zahăr consumat. Excesul de zahăr din dietă contribuie la creșterea nivelului de insulină. La rândul său, excesul de insulină provoacă modificări în corpul tău și duce la creșterea celulelor care înfundă porii. Prin urmare, ar fi înțelept să reduci cantitatea de alimente care conțin zahăr și să adaugi în meniu mai multe legume, leguminoase și cereale.

3. Fă sport. Activitățile sportive reduc stresul, care contribuie la apariția acneei. În plus, se îmbunătățește și circulația sângelui. Nu uita că, în timpul antrenamentului, transpiri, iar  transpirația irită pielea. Prin urmare, imediat după o oră, trebuie să faci duș.

Trucul cu miere: rețeta secretă care estompează ridurile, elimină iritațiile și imperfecțiunile pielii

4. Bea suficientă apă. Apa este vitală pentru fiecare persoană. Prin creșterea cantității de apă pe care o bei, ajuți organismul să scape de toxine și să hidrateze pielea din interior. Cu toate că încă nu există dovezi sigure că toxinele duc la erupții cutanate,  oamenii de știință americani au ajuns la concluzia că, prin creșterea cantității de apă consumată într-o zi, vei îmbunătăți semnificativ fluxul de sânge în tot organismul și, în consecință, și pielea.

5. Adaugă mai mulți acizi grași omega-3 în dietă. Experții au demonstrat că acizii grași omega-3 controlează producția de leucotrienă B4, o moleculă care poate crește producția de sebum și poate provoca inflamații și erupții. Acizii Omega-3 se găsesc în pește, nuci, avocado și ăn uleiul de in.

6. Curăță fața în mod regulat. Pe față există mai multe glande sebacee decât în ​​alte părți ale corpului. În plus, fața este afectată și de produsele cosmetice, praful de pe stradă și transpirație.  Dacă nu-ți vei curăța fața, porii se vor înfunda și va apărea acneea.

Alimentele antirid care te întineresc cu 5 - 10 ani

7. Folosește geluri exfoliante. Coșurile pot apărea nu doar pe pielea grasă, ci și pe cea uscată. Pe pielea uscată, există microfisuri în care bacteriile se înmulțesc și pot înfunda porii. Utilizează, în mod regulat, un scrub facial apoi hidratează pielea după curățare.

8. Dezinfectează telefonul mobil. O persoană modernă stă aproape mereu în mână cu telefonul mobil, care este un focar de microbi și bacterii care pot ajunge pe față. Șterge telefonul, zilnic, cu un dezinfectant.

Iată opt moduri simple de a îmbunătăți starea pielii feței și de a scăpa de erupțiile cutanate. Adoptă aceste obiceiuri, iar rezultatele eforturilor tale nu vor întârzia să apară!u a evita răspândirea infecției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel