Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Sarcină, ce pot face gravidele ca să-și protejeze copii pe termen lung
30 iun, 11:04
Mișcarea moderată, în timpul sarcinii, crește un compus din laptele matern care protejează sugarul de anumite boli, pe tot parcursul vieții, arată un studiu. 

Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, Centrul Medical Wexner și Colegiul de Medicină constată că exercițiile fizice moderate, chiar în timpul sarcinii, cresc un compus din laptele matern, care reduce sugarului de a dezvolta probleme grave de sănătate, precum diabetul, obezitatea și bolile de inimă.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical Nature Metabolism.


Și studiile anterioare au arătat că activitatea fizică a mamei, din timpul sarcinii,  îmbunătățește sănătatea descendenților. Noul studiu arată însă cum se întâmplă acest lucru.

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au studiat șoarecii născuți din mame sedentare, pe care  i-au hrănit cu  lapte de la mame care au fost active pe toată durata sarcinii. Ei au descoperit că beneficiile pentru sănătate erau transferate de la mamă la pui prin laptele matern și nu genetic.

Cercetătorii au urmărit, de asemenea, aproximativ 150 de femei însărcinate și în postpartum care foloseau aplicații pentru urmărirea activității fizice și au descoperit că cele care aveau mai mulți pași pe zi, aveau o cantitate crescută a  compusului cunoscut sub numele de 3SL în laptele matern.

 

 

Studiul integral, aici.


Ştiri Recomandate

Vlad Huțanu, numit Country Head Ad Interim Takeda România
De ce este bine să plângi? Explicația științifică
Coronavirus. Bilanțul zilei. O nouă explozie de cazuri
Ministrul Sănătăţii, vizită inopinată la SAJ Vaslui
VACCIN COVID-19. România a solicitat o cantitate DUBLĂ față de Ungaria
Tătaru: Se lucrează la capacitate maximă în spitale
Mătreața. Ce o declanșează și cum o poți combate
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri