Sarcină, ce pot face gravidele ca să-și protejeze copii pe termen lung

Mișcarea moderată, în timpul sarcinii, crește un compus din laptele matern care protejează sugarul de anumite boli, pe tot parcursul vieții, arată un studiu. 

Un nou studiu, condus de cercetătorii de la Universitatea de Stat din Ohio, Centrul Medical Wexner și Colegiul de Medicină constată că exercițiile fizice moderate, chiar în timpul sarcinii, cresc un compus din laptele matern, care reduce sugarului de a dezvolta probleme grave de sănătate, precum diabetul, obezitatea și bolile de inimă.

Studiul a fost publicat în jurnalul medical Nature Metabolism.


Și studiile anterioare au arătat că activitatea fizică a mamei, din timpul sarcinii,  îmbunătățește sănătatea descendenților. Noul studiu arată însă cum se întâmplă acest lucru.

Pentru a face acest lucru, cercetătorii au studiat șoarecii născuți din mame sedentare, pe care  i-au hrănit cu  lapte de la mame care au fost active pe toată durata sarcinii. Ei au descoperit că beneficiile pentru sănătate erau transferate de la mamă la pui prin laptele matern și nu genetic.

Cercetătorii au urmărit, de asemenea, aproximativ 150 de femei însărcinate și în postpartum care foloseau aplicații pentru urmărirea activității fizice și au descoperit că cele care aveau mai mulți pași pe zi, aveau o cantitate crescută a  compusului cunoscut sub numele de 3SL în laptele matern.

 

 

Studiul integral, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel