SAPROPTERINUM – prospect

Foto: Pixabay
SAPROPTERINUM – prospect. Acţiune: Variantă sintetică a 6R-tetrahidrobiopterinei naturale, care este un cofactor al hidroxilazelor fenilalaninei, tirozinei şi triptofanului.

SAPROPTERINUM – prospect

Denumire comercială: KUVAN

Forma: comprimate solubile

Indicație: Tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacienţii adulţi şi copii cu vârstă de 4 ani sau peste cu fenilcetonurie (FCU), care au fost identificaţi că răspund la un astfel de tratament. Tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacienţii adulţi şi copii cu deficit de tetrahidrobiopterină (BH4) care au fost identificaţi că răspund la un astfel de tratament.

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție: Pacienţii trebuie să continue dieta restrictivă în fenilalanină şi să efectueze evaluări clinice regulate (cum ar fi monitorizarea concentraţiilor plasmatice de fenilalanină şi tirozină, a aportului alimentar şi dezvoltării psihomotorii). Precauţie la pacienţii cu predispoziţie la convulsii, la pacienţii sub tratament cu levodopa şi la gravide. Nu se utilizează pe perioada alăptării.

Reacții adverse: Foarte frecvente: cefalee, rinoree. Frecvente: durere faringo-laringeală, congestie nazală, tuse; diaree, vărsături, durere abdominală; hipofenilalaninemie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel