Șanse ZERO de a eradica definitiv Covid-19. Virusul va continua să circule „mii de ani”

Patrick Vallance, consilierul științific al guvernului britanic, a declarat, miercuri, 24 martie, că virusul COVID-19 „nu va dispărea” și este probabil să revină în circulație în fiecare an, ca și virusul gripal.

Oamenii de știință guvernamentali au avertizat că există șanse zero ca noul coronavirus să fie eradicat definitiv.

Consilierul științific al guvernului britanic, Patrick Vallance, consideră că virusul „nu va dispărea” și că probabil va continua să circule la fel cum au făcut și alți viruși pentru „mii de ani”.

Adresându-se publicului, Sir Patrick Vallance a dezvăluit la o conferință de presă din Downing Street că există „șanse zero” ca virusul să fie eradicat.

Șanse zero

 

„Așteptați-vă că vor exista recurențe ale infecțiilor, în special iarna, astfel va deveni un virus circulant, de-a lungul a mii de ani. Cred că șansa eradicării, eradicarea adevărată, adică zero, este aproape de zero.”, avertizează Vallance.

Din păcate, și profesorul Chris Whitty este de aceeași părere: „Regret să spun că șansele de a eradica această boală - ceea ce înseamnă să scapi de ea absolut peste tot sau cât mai aproape de zero - nu prea există.

Am eradicat doar o singură boală, care este variola, cu un vaccin fenomenal pe o perioadă foarte lungă de timp - literalmente de-a lungul a sute de ani.

Alții s-au apropiat, dar este foarte greu. În ceea ce privește eliminarea COVID-19 din Marea Britanie, aceasta este o boală care, pentru majoritatea persoanelor, prezintă simptome ușoare sau, în unele cazuri, nu prezintă niciun fel de simptome, ceea ce o face foarte dificil de descoperit.

„Avem vaccinuri, vaccinuri foarte bune, dar nu sunt vaccinuri 100% eficiente, avem teste bune, dar nu toți cei care au nevoie de un test sunt testați.”, a mai spus profesorul Chris Whitty, potrivit Dailystar

Citește și Bill Gates face anunţul pe care îl aşteaptă toată lumea cu nerăbdare: Când scăpăm de COVID-19

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel