Acesta este semnul cancerului...
O listă cu mai multe sfaturi pentru o viață sănătoasă a fost publicată de specialiștii webmd.com pe site. Dintre acestea amintim:
1. Nu săriți peste micul dejun – e important deoarece pornește metabolismul si vă oprește din mâncat prea mult mai târziu; Studiile arată că adulții care iau un mic dejun sănătos sunt mai productivi la muncă, iar copiii care mănâncă dimineață se descurcă mai bine la teste. Și doar un fruct mâncat dimineața ajută dacă nu vă place să luați micul dejun.
2. Programați-vă mesele și hidratați-vă - veți economisi timp și bani pe termen lung. Dacă vreți să slăbiți, tăiați din alimentele dulci, grăsimi sau carbohidrați. Vă ajută să știți ce mâncați și când. Hidratarea vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Nu consumați des băuturile zaharoase, pot duce la obezitate și de diabetul de tip 2. Dacă nu vă place apa, adăugați-i, după preferință, felii de portocale, lămâie, pepene verde sau castravete.
3. Faceți o pauză de exerciții – mișcați-vă, doar 30 de minute de mers pe jos de cinci ori pe săptămână vă ajută.
4. Ieși de pe social media – vă verificați des e-mailul, postările de pe rețele sociale? Programați-vă un timp anume pentru asta și faceți alte lucruri: plimbați-vă, citiți o carte.
5. Învățați ceva nou - vă ajută creierul să rămână tânăr și poate întârzia efectele Alzheimer; așa că puteți învăța o limbă străină, un dans.
6. Nu fumați - la 20 de minute după ultima țigară scad ritmul cardiac și tensiunea arterială.
7. Un somn odihnitor – vă menține o mai bună stare de spirit, îmbunătățește memoria și vă ajută să învățați lucruri noi; Reduce riscul de îmbolnăvire a inimii; ar fi bine să dormiți între 7 și 9 ore pe noapte și încercați să vă puneți în pat și să vă treziți la aceleași ore zilnic.
8. Antrenați-vă mușchii și ieșiți în aer liber – ntrenarea mușchilor vă ajută să scăpați de grăsimi și să faceți masă musculară, iar asta înseamnă că veți arde mai multe calorii chiar și când stați; aceste exerciții vă scapă de kilogramele în plus, vă întăresc inima și oasele. Sunt recomandate exercițiile de rezistență - cum ar fi împingeri, ridicări de greutate - cel puțin de două ori pe săptămână. Ieșirile în aer liber, când e soare, vă încarcă cu vitamina D. Studiile au demonstrat că oamenii care s-au plimbat în spațiile verzi din orașe s-au dovedit a fi mai calmi decât cei care au umblat în zonele construite.
9. Menținerea echilibrului – Indiferent de vârstă, un echilibru bun înseamnă un tonus mai bun al mușchilor, o inimă mai sănătoasă și o mai mare încredere.
10. Să aveți o stare de bine, conștientizați că trăiți în prezent – această conștientizare îndepărtează stresul, ameliorează durerea și vă îmbunătățește dispoziția. Potrivit unui studiu, meditația timp de 8 săptămâni a arătat că duce la schimbări în creier legate de emoții, învățare și memorie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...