Salvator din pasiune: 12 voluntari din Teleorman, înscriși la cursuri
18 iul 2019, 22:26

Cei 12 voluntari din Teleorman  FOTO: ISU Teleorman
12 voluntari din Teleorman, cu vârste între 16 și 50 de ani, învață zilele acestea cum să salveze vieți. Cursurile se desfășoară în Alexandria.

Salvator, voluntari, Teleorman. În programul de voluntariat „Salvator din pasiune", inițiat de ISU Teleorman, s-au înscris anul acesta 12 voluntari care au de la 16 ani până la 50.

Salvator, voluntari, Teleorman: teorie și practică

După cursul introductiv, când li s-a vorbit despre ce înseamnă situații de urgență, profesia de pompier profesionist, tehnica de intervenție, curioșii au început partea de teorie.

Astfel, din 15 iulie și până vineri, 19 iulie, cei 12 învață despre cum să acorde primului ajutor, dar și o mulțime de lucruri – enumerate pe Facebook-ul ISU Teleorman - despre: căile aeriene, aparatul circulator, anatomia topografică, anatomia și fiziologia aparatului locomotor, lanțul supraviețuirii, suportul vital de bază la adult, suportul vital de bază la copil, sugar și nou-născut, situații speciale în resuscitarea cardio-pulmonară, recunoașterea și tratarea dezobstrucției căilor respiratorii la adult, copil, sugar și nou-născut, traumatismele părților moi etc.

Salvator, voluntari, Teleorman: testarea

După predarea informațiilor despre situațiile amintite mai sus, voluntarii vor susține un test și vor primi o diplomă de absolvire necesară în desfășurarea activităților de voluntariat la ISU Teleorman. Iar această certificare le va permite accesul la intervențiile pompierilor din Teleorman.

"Reamintim faptul că programul de voluntariat „Salvator din pasiune", derulat la nivelul județului nostru de către pompierii militari profesioniști, reprezintă o oportunitate pentru tinerii teleormăneni de a-și însuși cunoștințele și forma deprinderile necesare acordării primului ajutor, de a fi un sprijin real cetățenilor aflați în dificultate, în situații de urgență", se mai precizează pe Facebook-ul ISU Teleorman.

Cei interesați să ia parte la programul ”Salvator din pasiune” pot afla informații de pe isuteleorman.ro sau de la Serviciul Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Teleorman, cu telefonul 0247/311113, int. 27111.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Patru carbohidraţi prelungesc viaţa. Include-i în meniul tău

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?