Salvamont, OPERAȚIUNE de SALVARE: Turist în vârstă, în hipotermie pe Masivul Ceahlău
20 ian 2021, 10:18

Prima echipă de la Salvamont a plecat deja spre turistul aflat în dificultate. Foto: Salvamont România / Facebook
Echipaje de la Slavamont Neamț urcă pe Ceahlău în încercarea de a coborî un turist în vârstă de 74 de ani, cu probleme de sănătate, care are hipotermie. Nu se poate ajunge la el cu elicopterul din cauza condițiilor meteo nefavorabile. 

Acțiune în derulare: Salvamont Neamț intervine în zona înalta a Masivului Ceahlău, cu două echipe pentru evacuarea unui turist de 74 de ani cu probleme de sănătate. 

Din informațiile primite, acesta ar fi urcat singur în cursul zilei de ieri și a intrat în hipotermie la ieșirea în golul alpin. 

Nu a sunat la 112 și a fost găsit inițial de un grup de turiști care l-au ajutat să ajungă la Cabană Dochia. În cursul nopții starea lui s-a înrăutățit, iar dimineață a sunat la 112. 

Echipa de intervenție urcă acum cu o autospecială pe valea Pârâului Martin până la cota 1350 în Curmătura La Scaune, urmând că de acolo să se deplasese pe jos. 

A fost ales un traseu mai lung, dar care are zone mai puține cu plăci de gheață. O a două echipa suport va interveni în momentul când începe coborârea victimei. 

Dacă totul decurge bine operațiunea va dura aproximativ cinci ore. Condițiile meteo fac imposibilă intervenția elicopterului, a anunțat serviciul de Salvamont România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Educația, efecte asupra sănătății. Patru ani de studii scad riscul de a dezvolta anumite boli

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?