SALBUTAMOLUM - prospect

Foto: Pixabay
SALBUTAMOLUM - prospect. Acţiune: Antiastmatic adrenomimetic, agonist selectiv beta-2; bronho-dilatator.

SALBUTAMOLUM - prospect

Denumiri comerciale: ASTHALIN INHALER, SALBUTAMOL, SALBUTAMOL MCC, VENTOLIN  INHALER CFC-FREE

Forma: suspensie inhalator presurizată

Indicații: inhalator: tratament de urgenţă şi de întreţinere precum şi profilaxia astmului bronşic, bronşitei şi emfizemului. Oral: tratament şi profilaxia crizelor de astm, bronşitei şi emfizemului. Injectabil: ameliorarea bronho-spasmului sever.

Contraindicații: Antecedente de hipersensibilitate la oricare din componenţi. Produsul inhalator nu se utilizează în tratamnetul ameninţării de naştere prematură. Tratamentul ameninţării de avort în primul sau al doilea trimestru de sarcină.

Atenție: Inhalator: tireotoxicoză. Nu se va asocia cu beta-blocante neselective. HipokaIiemie, cu monitorizarea potasemiei. Oral: Tratament pe termen lung cu salbutamol sirop creşte riscul cariei dentare.

Reacții adverse: Tremor fin al muşchilor scheletici, mai ales mâinile. Ocazional dureri de cap, vasodilataţie periferică cu creştere compensatorie a frecvenţei cardiace. Reacţii de hipersensibilitate (angioedem, urticarie, bronhospasm, hipotensiune şi colaps foarte rar). Crampe musculare. Agitaţie la copii. Tahicardie foarte rar

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel