Rujeolă: cel puțin 53 de morți, majoritatea copii, în Samoa

Rujeola a înregistrat o creștere alarmantă
Numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 53 în Samoa, țara din Pacific cel mai puternic afectată de epidemie.

Cel puţin 53 de persoane, majoritatea copii, au murit în Samoa din cauza unui focar de rujeolă începând de luna trecută, în pofida instituirii stării de urgenţă, a declarat că guvernul acestei insule din Pacific. Potrivit celei mai recente actualizări, 3.728 de cazuri de rujeolă au fost raportate de la izbucnirea acestei boli infecţioase, a precizat Ministerul Sănătăţii, citat de agerpres.ro.

Numărul deceselor a ajuns luni la 53, după ce doar în urmă cu o săptămân, numru lacestora n udepășea 20. Dintre acestea, aproape toate (cu patru excepţii) au fost înregistrate la copii de sub patru ani, a informat guvernul într-un comunicat postat pe social media. Autorităţile au raportat cinci decese în ultimele 24 de ore şi 198 de cazuri noi de sâmbătă.

De la jumătatea lunii noiembrie, guvernul a declarat starea de urgenţă şi a închis şcolile şi o universitate. De asemenea, persoanele sub 19 ani nu au voie să participe la adunările publice. Potrivit presei din Noua Zeelandă, se crede că focarul de rujeolă din Pacific îşi are originea în Noua Zeelandă, însă în prezent el afectează mai multe ţări, printre care Fiji şi Tonga.

Samoa a fost statul cel mai puternic afectat de acest focar din cauza ratelor scăzute de vaccinare, în condiţiile în care rata de vaccinare împotriva rujeolei variază de la 28 la 40%, potrivit UNICEF.

De la izbucnirea acestui focar, guvernul a cheltuit milioane de dolari pe o campanie de vaccinare în masă.

Începând din 20 noiembrie, peste 58.000 de persoane cu vârste cuprinse între şase luni şi 60 de ani ani au fost vaccinate cu succes - reprezentând peste un sfert din
populaţia totală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel