Rugăciunea: cât de importantă este pentru creier

Profesorul Alexandru Vlad Ciurea spune că e important să ne rugăm când conștientizăm ceea ce facem și când suntem liniștiți.

Rugăciunea își are rostul ei indiferent de religie pe care o avem sau de profesia pe care o practicăm.

”Cred că cel mai bine este ca aceste rugăciuni să le spui când ești complet liniștit seara, când ești singur sau când te duci în locuri binecuvântate de Dumnezeu. Am fost duminică într-un altar la biserică și am stat și m-am recules. Am spus Tatăl nostru odată cu Sfinți Părinți, m-am liniștit, fizic, psihic, sufletește, cu toate că l-am spus automat că-mi veneau cuvintele automat, dar ce mi s-a produs în corpul meu a fost ca o liniște, o liniște sufletească, o liniște a trupului meu, m-am simțit alt om, curat, purificat, că pot să gândesc altfel și să mă gândesc că cineva acolo sus mă iubește”, mărturisește profesorul și neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea, într-o emisiune la Antena 3.

Specialistul mai spune că toți avem nemulțumiri în viață, toți trecem prin drame, pierderi ale persoanelor dragi, pe lângă grija pe care le-o poartă părinții copiilor (și invers e valabil), iar toate acestea sunt ca niște ”lovituri de ciocan asupra creierului nostru”.

”Trebuie să știm, să avem puterea, să le învingem pe toate, altceva nu putem să facem. Dacă așa ne-a creat Dumnezeu cu bune și cu rele, noi trebuie să facem totul să scoatem la suprafață cele bune, să uităm pe cele rele. Dacă ne lăsăm apăsați de cele rele e ca și cum ne-am scufunda, ca într-un mâl ne ducem și ne ducem și nu mai putem. (...) trebuie să avem o putere sufletească ca să trecem peste, au apărut pentru asta psihoterapeuți, duhovnici, sunt oameni cu har care știu să vorbească și să te facă să treci peste această perioadă”, consideră neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea.

Acesta subliniază că e ”foarte important să te rogi când conștientizezi ceea ce faci”. Dă exemplu unor chirurgi care se rugau înainte de investigații complexe:

”Chirurgi, mulți am văzut, se roagă înainte de operație, se roagă și în timpul unei operației. (...) Am văzut chirurgi foarte buni  care spuneau că nu au noroc, anatomiști foarte buni și ceva nu merge, ceva se întâmplă. Și alții care îi ajută Dumnezeu, au un har ca și la preoți. Așa este și în această meserie; când Dumnezeu te ajută și-ți conduce mâna”, adaugă profesorul Ciurea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel