Româncă venită din Franța, care a mințit și s-a plimbat prin mai multe spitale. Dosar penal

Decizia instanței
Un dosar penal pentru fals în declarații a fost deschis la Baia Mare, după ce o româncă venită dintr-o țară cu risc epidemiologic a ascuns acest lucru, astfel că a fost prezentată la mai multe unități medicale din Baia Mare.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare, cercetările se fac pentru fals în declarații. „În cauză a fost începută urmărirea penală “in rem” cu privire la infracţiunea menţionată mai sus, iar cercetările sunt efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliției municipiului Baia Mare, Biroul de Investigații  Criminale.

S-a reținut că, în datele de 22.03.2020, 23.03.2020 și 24.03.2020, în declarațiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la nivelul mai multor unități medicale de pe raza municipiului Baia Mare, o persoană a declarat, necorespunzător adevărului, că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 și, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu toate că revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unitățile medicale a fost tocmai ca urmare a prezentării simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt și stabilirea răspunderii penale în cauză”, se arată în comunicatul remis presei.

Mai precis, femeia, care acum este internată la Spitalul din Cluj Napoca cu Covid-19, era revenită dintr-o țară cu risc epidemiologc (Franța, potrivit unor surse), însă nu a menționt acest lucru atunci. Astfel, ea s-a prezentat la UPU, apoi a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase, după care a fost trimisă înapoi la Spitalul Județean. În acest context, femeia a ntrat în contact cu mai mulți medici și asistenți, existând acum riscul de răspândire a virusului.

Autoritățile nu au făcut cunoscut până acum cu câte persoane a intrat în contact femeia, sau dacă sunt persoane în izolare, în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel