ROFLUMILAST - prospect

Foto: Pixabay
ROFLUMILAST - prospect. Acțiune: antiinflamator nesteroidian, destinat atât inflamaţiei sistemice, cât şi inflamaţiei pulmonare asociate bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC); inhibă fosfodiesteraza 4 (PDE4), cu creşterea conc. intracelulare de AMPc.

ROFLUMILAST - prospect

Denumire comercială: DAXAS

Forma: comprimate filmate

Indicații: Tratamentul de întreţinere al bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) formă severă (VEMS post-bronhodilator mai mic de 50% din valoarea estimată) însoţită de bronşită cronică, la adulţi cu exacerbări frecvente în antecedente, ca terapie adăugată la tratamentul bronhodilatator.

Contraindicații: Hipersensibilitate. Insuficientă hepatică moderată sau severă (clasa B sau C ChildPugh).

Atenție: Nu reprezintă medicaţie de urgenţă în bronhospasm. Nu se recomandă în boli imunologice severe (de exemplu infecţie cu HIV, scleroză multiplă, lupus eritematos, leucoencefalopatie multifocală progresivă), boli infecţioase acute severe, neoplasme (cu excepţia carcinomului bazocelular) sau la pacienţi cărora li se administrează un tratament cu medicamente imunosupresoare, din cauza lipsei datelor relevante. Dacă diareea, greaţa, durerea abdominală şi cefaleea care apar în special în primele săptămâni de tratamentul nu dispar pe măsura continuării adm., trat. trebuie reevaluat. Nu se utilizează în sarcină, la femei fertile care nu folosesc metode contraceptive eficace şi pe perioada alăptării.

Reacții adverse: Frecvente: scădere în greutate, apetit scăzut; insomnie; cefalee; diaree, greaţă, durere abdominală. Mai puţin frecvente: hipersensibilitate; anxietate; tremurături, vertij, ameţeli; palpitaţii; gastrită, vomă, reflux gastroesofagian, indigestie; erupţii cutanate tranzitorii; slăbiciune şi crampe musculare, mialgie, lombalgie; stare generală de rău, fatigabilitate. Rare: ginecomastie; depresie, nervozitate; disgeuzie; infecţii ale tractului respirator; hematochezie, constipaţie; creşteri ale AST, CPK; urticarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?