Palpitațiile inimii, adesea...
Un studiu publicat la jumătatea lui 2017, de către Jurnalul de Electrofiziologie Clinică, sugerează, însă, că scanările sunt sigure pentru majoritatea oamenilor cu aceste dispozitive.
Până de nu demult, RMN-ul nu era indicat în majoritatea cazurilor la persoanele cu astfel de dispozitive. Aceste investigații erau fost considerate riscante, deoarece exista teamă că, de fapt, câmpurile lor magnetice de înaltă frecvență utilizate pentru scanare ar putea perturba circuitele stimulatorului cardiac sau ale defibrilatorului.
Totuși, atunci când cercetătorii au examinat 212 de RMN-uri implicând 178 pacienți cu aceste dispozitive, nu au găsit o singură problemă cu modul în care acestea au funcționat.
Cercetătorii au ajuns la concluzia că RMN –ul este sigur pentru cineva cu un dispozitiv implantat după 2000, atâta timp cât dispozitivul este verificat înainte și după procedură și funcția de stimulare este monitorizată în timpul scanării.
Cu toate acestea, cercetătorii au remarcat că nu trebuie să înlocuiți dispozitivul mai vechi cu un model compatibil cu RMN înainte de a face o investigație cu rezonanță magnetică.
Studiul poate fi găsit AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Această metodă simplă ne ajută să...