Ridichile roșii, CINCI beneficii pentru organism. Sănătate curată pentru ficat și rinichi

Ridichiile rosii – FOTO: Pexels@ready_made
Ridichile roșii au fost studiate de oamenii de știință care au ajuns la concluzia că acestea au un rol terapeutic în organism.

Ridichile roșii conţin piridoxina (vitamina B6), niacină (vitamina B3), acid folic (vitamina B9), riboflavină (vitamina B2), la care se adaugă vitaminele A, C, E şi K. Fierul, calciul, cuprul, magneziul, manganul şi zincul sunt mineralele conţinute de ridichi, alături de subtanțele nutritive (proteine, carbodidrați, fibre) şi electroliţi (sodiu şi potasiu).

Studiile arată că ridichile roșii au beneficii asupra organismului.

Perfecte în diete

Datorită conţinutului ridicat de fibre, dar şi de apă, ridichile roşii pot ajuta la curele de slăbire. Ridichile roșii potolesc foamea, fără a aduce o cantitate mare de calorii. 100 de grame de ridichi roşii au doar 16 calorii. Astfel, în curele de slăbire ridichile roșii pot fi folosite în salate proaspete și legume, sau, fie se pot consuma ca gustare între mese.

Vezi și: Boala celiacă, intoleranța la gluten. Semnele la care să fii ATENT. Stănescu Pop: Grijă când te dai cu RUJ. Un NECAZ al întregului organism

Scad riscul bolilor cardiovasculare

Ridichile roşii scad riscul bolilor cardiovasculare deoarece combat colesterolul rău şi curăță sângele de impurităţi. Astfel, poţi preveni ateroscleroza şi alte afecţiuni grave asociate cu depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi înfundarea arterelor.

Previn apariția cancerului

Ridichile roşii conţin substanţe active care pot reduce considerabil riscul de cancer la colon, la sân sau cancerul ovarian. Ridichile roșii conțin sulforafan, care este un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice. Acestea creează o barieră împotriva radicalilor liberi şi inhibă îmbolnăvirea celulelor.

Vezi și: Medicii, obligați să raporteze vaccinările în RENV. Amenzi între 500 și 5000 de lei

Elimină surplusul de apă din organism

Ridichile roșii au capacitatea de elimina surplusul de apă din organism. Reţinerea apei în ţesuturi face ca picioarele să se umfle și favorizează dezvoltarea celulitei. Datorită conținutului de potasiu, ridichile roșii elimină surplusul de apă din organism. Acesta reglează nivelul sodiului şi, dacă este nevoie, contribuie la eliminarea excesului sau din organism. 

Sănătate pentru ficat și rinichi

Conform studiilor realizate în ultimii ani, ridichile roşii au o acţiune diuretică şi conţin substanţe care menţin sănătatea rinichilor şi sunt excelente pentru tratarea anumitor probleme ale tractului urinar. De asemenea, ridichile roşii contribuie la detoxifierea ficatului şi la prevenirea bolilor hepatice.

Mențin pielea sănătoasă

Datorită antioxidanților pe care îi conțin, ridichile roșii mențin pielea sănătoasă. În plus, consumul de ridichi încetinește apariția ridurilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel