Rezistența la antibiotice: aproape 500.000 de oameni au făcut TBC multidrog rezistentă
15 noi 2019, 11:16

Antibiotice
Rezistența la antibiotice este tema unei conferințe organizate de către Societatea Română de Microbiologie, cu sprijinul OMS, cu ocazia Săptămânii Mondiale de Conștientizare asupra Antibioticelor. Aproape 500.000 de oameni din întreaga lume au făcut TBC multidrog rezistentă.

Societatea Română de Microbiologie, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății organizează o conferință pe tema rezistenței la antibiotice. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 12.30, la Centrul de Conferințe al Palatului Patriarhiei.

„Conferința prezintă, ca în fiecare an, tema rezistenței la antibiotice, o problemă majoră de sănătate publică și accentuează importanța utilizării corecte și evitării excesului de antibiotic. Abordarea «One Health» se referă la integrarea programelor și activităților din domeniul sănătății umane, veterinare și de mediu, care să reducă și să prevină răspândirea rezistenței la antimicrobiene care afectează activitățile umane la nivel global”, se arată în invitația lansată de organziatori.

Potrivit aceleiași surse, pacienții cu infecții cauzate de bacterii rezistente stau mai mult timp internați, necesită tratamente costisitoare și au risc mare de deces.

„În 2016, la nivel global, 490.000 de oameni s-au îmbolnăvit de tuberculoză multidrog rezistentă, iar rezistența la antimicrobiene începe să îngreuneze lupta împotriva infecției HIV, a tuberculozei și a malariei”, se mai arată în document.

La eveniment vor fi prezentate date privind rezistența bacteriilor la antibiotice și consumul de antibiotice din România pentru anul 2018, și situația la nivelul Uniunii Europene.

„Susținem acest eveniment și ne implicăm activ, ca în fiecare an, în politicile de sănătate publică. Toți studenții interesați de acest subiect sunt așteptați să participe în acest interval la discuțiile și prezentările ce vor avea loc”, notează pe pagina de socializare Federația Ascociațiilor Studenților în Medicină din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?