REZIDENȚIAT 2019. Mesajul emoționant al unui medic către viitorii rezidenți

Examenul     FOTO: pexels.com
”De la student online la rezident onlive” este numele unui mesaj scris de un medic de al Spitalul Militar București pentru viitorii rezidenți, cu o zi înainte de examen.

Rezidențiat 2019. Colonel medic dr. Costin Duţu de la Spitalul Militar București a transmis un mesaj pe Facebook pentru viitorii rezidenți, cu o zi înainte de examenul de rezidențiat. Doctorul este medic primar Chirurgie generală, competenţă Chirurgie oncologică, competenţă Chirurgie laparoscopică, doctor în ştiinţe medicale. Și-a intitulat mesajul postat pe pagina de Facebook a Spitalului Militar "De la student online la rezident onlive".

Mesajul integral:

"DE LA STUDENT ONLINE LA REZIDENT ONLIVE

Mâine devii (în sfârșit!) rezident. Ai 6 ani de tocit cărțile facultăților, holurile stațiilor de metrou și barurile de lângă spitale (da, da...). Și tastatura smartphone-ului.

Ai cont pe fb, insta si snapchat.

Repartiția și gata, îți faci cont nou într-o specialitate și într-un spital, cu speranțe cât pentru o viață, nedepășite decât de emoții.

Intri în clinică (oficial, nu observator într-o grupă de studenti veșnic în calea cuiva).

Adaugi la contacte doctori de la 25 la 70 de ani care fac postări medicale sub forma prezentărilor în fiecare dimineață la raportul de gardă. Postările sunt condimentate cu imagini radiologice (de demult alb negru, mai nou color) care sharuiesc cazul între toti colegii.

Intri în salon, primesti un bolnav în grijă. Anamneză dupa anamneză strângi prieteni pe pagina ta de rezident. Neutralitatea binevoitoare învățată în facultate e necesară dar uneori neputincioasă, la fel ca o pagină de facebook in fața unei drame Colective. Ți se va cere să afișezi mereu un smiley face către bolnavi; vei avea și câțiva prieteni strânși în încercări grele care te vor întreba uneori la ce te gândești când alte emoticoane se zbat în interiorul tău.

Ușor ușor, adaugi în povestea ta bolnavii (mai nou în agenda telefonică). Majoritatea îți vor da like, câțiva îți vor dărui și o inimioară. Vei vrea sau nu, vei avea partea ta de hateri. Uneori le vei putea da block, alteori nu.

Timpul va trece, și după succesive editări ale paginii tale (rezident, specialist, primar) vei avea follower-ii tăi în meserie, noii rezidenți. Vei fi din ce în ce mai atent la ce postezi în interiorul unui bolnav, la recenziile pe care le faci despre câte o boală și, mai ales, la profilul tău de om.

Fii pregătit pentru fiecare like care îti va furnica pielea și pentru fiecare ieșire din lista de prieteni care îți va rupe inima.

Catecolaminele unui influencer din online sunt apă chioară față de emoția unui mulțumesc spus de un bolnav la plecare.

Vei primi, vei da, vei îmblânzi și vei transforma emoțiile în energia vieții tale.

Bine ai venit, rezidentule dragă, în cea mai frumoasă rețea socială a lumii.

Rețeaua doctorilor onlive".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel