Rezidențiat 2018. Ministerul Sănătății, precizări de ultimă oră

Concurs, examen. Foto: Pixabay
Concursul de rezidenţiat 2018 în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura duminică, 18 noiembrie, în şase centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii anunță că în a doua decadă a lunii octombrie va publica pe site-ul oficial www.rezidenţiat.ro toate amănuntele privind metodologia şi condiţiile de participare, conform calendarului acţiunilor necesare pentru organizarea concursului. Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaţilor la concurs, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul a aprobat majorarea cifrei de şcolarizare prin rezidenţiat pentru anul universitar 2018-2019.

Rezidențiat 2018, mai multe locuri

Astfel, conform HG nr.131/2018 privind aprobarea cifrelor de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat şi pentru învăţământul superior de stat în anul şcolar/universitar 2018-2019 cifra de şcolarizare a fost stabilită la 5.415.

Ministerul menţionează că pentru anul universitar 2017-2018 cifra de şcolarizare prin rezidenţiat a fost de 4.000.

Conform Ordonanţei de Urgenţă nr.52/2018 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, în cazul în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat rămân locuri/posturi de rezident neocupate, Ministerul Sănătăţii poate organiza redistribuirea, la cerere, a candidaţilor care la concursul de rezidenţiat din sesiunea precedentă au fost declaraţi respinşi, deşi au obţinut punctajul minim de promovare stabilit de metodologia de concurs, aprobată prin ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului educaţiei naţionale, dar s-au clasat în afara numărului de locuri/posturi publicat la concurs, relevă sursa citată.

Potrivit MS, în situaţia în care în sesiunea anterioară nu există candidaţi cu punctaj de promovare sau după redistribuirea prevăzută mai sus, au mai rămas locuri/posturi neocupate, Ministerul Sănătăţii poate organiza, în primul semestru al anului următor, o sesiune extraordinară a concursului de rezidenţiat.

Dispoziţiile Ordonanţei de urgenţă nr.52/2018 sunt aplicabile şi pentru candidaţii din sesiunea noiembrie 2017, în măsura în care la finele repartiţiei candidaţilor promovaţi la concursul de rezidenţiat din sesiunea noiembrie 2018 rămân locuri/posturi de rezident neocupate. Aceştia pot depune la Ministerul Sănătăţii cereri pentru a fi luaţi în evidenţă pentru situaţia în care în urma concursului menţionat rămân locuri/posturi neocupate, se mai arată în comunicatul MS.

Solicitările celor interesaţi să participe la redistribuirea eventualelor locuri/posturi rămase neocupate în urma concursului de rezidenţiat din 18 noiembrie se depun direct la sediul Ministerul Sănătăţii - sediul CRUSP str. Bodeşti, nr.1, sector 2, Bucureşti sau se transmit prin poştă cu confirmare de primire la aceeaşi adresă şi vor conţine: cerere (conform modelului) în care se vor preciza numele şi prenumele, numele avut la data susţinerii concursului de rezidenţiat, după caz, domeniul pentru care au concurat, numărul de concurs, telefon şi e-mail de contact, acordul pentru folosirea datelor cu caracter personal; copia unui act de identitate în termen de valabilitate (carte de identitate sau paşaport); documente privind schimbarea numelui (certificat de căsătorie, certificat de divorţ etc.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Gabriel Cotabiță, la Național TV. Foto: Facebook
BREAKING NEWS
Gabriel Cotabiță a murit

Crossuri externe

pixel