REȚETA de salată de VINETE cu MAIONEZĂ, delicioasă și DIETETICĂ, dată de Mihaela Bilic. Toată viața le-ai făcut greșit!

Salata de vinete cu maioneză, rețeta dietetică dată de dr Mihaela Bilic
Cunoscutul medic nutriționist Mihaela Bilic a prezentat rețeta de salată de vinete cu maioneză care este, uluitor, dietetică! Cum o faci și cum o mănânci: 

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? În primul rând sunt mai multe!

În primul rând trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs ca să iasă din ele toată zeama aceea are este iute. 

Ulterior le tocăm pe un tocător din lemn cu un cuțit de ceramică, ca să nu se oxideze, să nu se înnegrească și, surpriză, adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei, nu mai mult de un tur de castron, pentru că dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare. 

Adică folosim un bol adânc, un linguroi pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei, și frecăm cam 5 până la 10 minute. 

Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele se vor umfla mai mult ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. 

Deci, nu e nevoie de mult ulei și culmea veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă. (...)

Eu folosesc ulei de floarea soarelui ca să nu le schimbe gustul. (...)

Rezultatul e așa cum v-am promis: o salată de vinete albă, aerată ca o spumă și dietetică. Pentru că am pus puțin ulei înseamnă că are puține calorii. 

Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei, pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile noastre tradiționale românești, în varianta reconfigurată. 

Dacă transpirăm mestecând sigur vom slăbi mâncând! 

Și mai am un secret: înlocuiți pâinea (cu care mâncați salata de vinete, n.r.) cu bucățele de ardei gras”, a spus dr Mihaela Bilic într-un video postat pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel