Restricții dure în România, când se vor vedea EFECTELE. Expert: Cazurile ar putea să scadă în două luni

În ședința de Guvern de joi, 25 martie, s-au decis noi restricții, printre care închiderea magazinelor la ora 18.00 și restricții de circulație de la ora 20.00, în localitățile cu incidență de peste 7,5 cazuri la mia de locuitori. Măsura este valabilă tot timpul, până la scăderea incidenței.

Când se vor vedea EFECTELE acestor restricții dure?

"Restricțiile sunt sau vor fi puse în aplicare de astăzi (n.r. - vineri, 26 martie), pentru a evita un dezastru al sistemului de sănătate. Practic, după cum bine știm, locurile din ATI din Capitală nu mai există, sunt pline până la refuz, sunt oameni în unitățile de primiri urgențe, sunt liste de zeci-sute de oameni care așteaptă un loc în Terapie Intensivă. De aceea, se va aplica această carantină, pentru a nu intra în colaps sistemul medical.

Din păcate, am avut un an de zile la dispoziție să ne pregătim, dar ne trezim în aceeași situație din martie 2020, cu același număr de paturi ATI, cu același personal care deja a obosit, nu am progresat absolut deloc! Avem cazuri din ce în ce mai grele și din cauză că oamenii nu sunt corect informați, nu am văzut nicio campanie de informare a celor care sunt găsiți pozitivi sau a celor care se testează singuri acasă și au un test pozitiv să fie ajutați. Practic, oamenii stau acasă, se tratează după ureche și se adresează unei unități de primiri urgențe doar în ultimul moment, când boala a avansat foarte mult și ei, practic, nu mai au nevoie de o îngrijire intermediară sau de o secție normală, ci au nevoie direct de Terapie Intensivă.

Vom vedea beneficiile acestei carantinări nu mai repede de o lună, o lună și jumătate.", a declarat Remus Mihalcea, membru Comisia de Sănătate Camera Deputaților, la Antena 3. 

"Nu înțeleg restricția pentru agenții economici să funcționeze până la ora 18.00. Nu duce decât la o aglomerare în timpul programului. Din punctul meu de vedere, anumite măsuri ar trebui regândite repede, pentru a nu face mai mult rău decât bine.", a mai spus expertul.  

Citește și Raed Arafat, explicații pentru închiderea magazinelor la ora 18.00

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel