Restricții de Paște. Se încheie slujba de Înviere la 2 dimineața? ÎPS Teodosie: cine o să ne alunge, suntem sub ocupație?
25 Martie 2021, 18:13

ÎPS Teodosie
ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a declarat joi, 25 martie, că îi îndeamnă pe credincioși să se roage ”pentru luminarea conducătorilor noștri, să nu ne obstrucționeze Paștele”.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a afirmat că nu va da curs restricțiilor impuse de autorități legate de încheierea slujbei de Înviere la 2 dimineața.

”Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12 noaptea dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face (...) Acest atac la adresa sufletului nostru creştin nu trebuie să se producă. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile! (...) Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? (...) Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul nu e inferior trupului...Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. (...)  Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele... Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!", a declarat ÎPS Teodosie, pentru Antena 3.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical
EXCLUSIV
Despre ovarele polichistice și cancerul de col uterin. Cătălin Herghelegiu (SANADOR), la DC Medical

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?