Republica Moldova, noi restricții după creșterea cazurilor de COVID-19

Republica Moldova a intrat sub cod portocaliu de risc epidemiologic, la decizia Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică (CNESP), în contextul creșterii numărului cazurilor de COVID-19.

codul portocaliu de risc epidemiologic vine cu o serie de noi restricții. Astfel, purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru, este obligatorie. De asemenea, masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul, notează B1 tv.

Pentru a evita aglomerarea în transportul public, se recomandă organizarea programului de lucru de către angajatorii din sistemul privat, autoritățile publice centrale și locale, cu un număr mai mare de 50 de salariați, astfel încât personalul să fie împărțit în grupe care să înceapă și, respectiv, să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră.

CNESP precizează că este permis accesul în instituțiile de alimentație publice în spații închise, teatre, muzee, cinematografe, biblioteci, zone de agrement, festivități (nunți, botezuri, zile de naștere etc.) evenimente în masa (festivaluri, târguri etc.), centre sportive și bazine sportive cu participarea vizitatorilor și spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 250 persoane într-un spațiu închis. Totuși, organizatorii trebuie să asigure o suprafața de minimum patru metri pătrați pentru fiecare persoană, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, mai arată sursa citată.

Potrivit aceleiași decizii, se permite organizarea evenimentelor publice în spații deschise cu condiția purtării măștilor de protecție în cazul în care distanța fizică de mai mult de un metru nu poate fi asigurată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel