Reinfectare cu COVID-19: au apărut primele cazuri

Coronavirus
Primele cazuri de reinfectare cu COVID-19 au apărut, potrivit specialiștilor. Unul a fost raportat în Hong Kong săptămâna trecută, iar altele două în Olanda și Belgia.

Un pacient din Olanda și unul din Belgia s-au reinfectat cu noul coronavirus. Informaţia a venit la scurt timp după un bărbat din Hong Kong a fost reinfectat, potrivit unui raport al cercetătorilor, arată surse citate de agerpres.ro. Bărbatul a fost reinfectat la patru luni și jumătate după ce a fost declarat vindecat de COVID-19.
Experta în virusologie, Marion Koopmans, a spus că pacientul olandez este o persoană în vârstă şi cu un sistem imunitar slăbit.
Potrivit declaraţiilor sale, sunt cunoscute cazurile unor pacienți care sunt bolnavi vreme îndelungată, iar boala are o nouă intensificare, însă cazurile de reinfectare, după ce pacientul a fost declarat vindecat, așa cum sunt cele trei cazuri, din Hong Kong, Olanda și Belgia, necesită testări genetice ale virusului atât în prima fază a infecţiei, cât şi în cea de-a doua, pentru ca medicii să poată vedea dacă între cele două tulpini virale există uşoare diferenţe.
Marion Koopmans, consilier al guvernului olandez, a spus că specialiştii se aşteptau deja la astfel de cazuri de reinfectare.
„Faptul că a apărut un caz de reinfectare nu mă sperie. Trebuie să vedem dacă acest lucru se întâmplă des”, a explicat specialista olandeză.
Pacientul belgian a prezentat simptome uşoare, a raportat postul de televiziune NOS, citându-l pe medicul virusolog Marc Van Ranst. „Însă acest caz nu este o veste bună”, a precizat specialistul belgian.
Potrivit declaraţiilor sale, anticorpii dezvoltaţi de pacientul belgian în timpul primei sale expuneri la noul coronavirus nu au fost suficienţi pentru a preveni o a doua infectare a organismului său, cauzată de o variantă uşor diferită a virusului.
Acelaşi specialist a precizat că deocamdată nu este foarte clar dacă astfel de cazuri sunt rare sau dacă există „mulţi alţi oameni care trec printr-o reinfectare după şase sau şapte luni”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel