REGULI la VOT în PANDEMIE: Cum vor vota românii pe 27 septembrie. Ce măsuri vor fi luate

Vot la alegeri, în pandemie. Foto: DC News
Votul pentru alegerile locale care urmează să aibă loc în 27 septembrie vor fi impuse reguli de siguranță suplimentare. 

Pe lângă cele impuse deja, mai exact distanțarea fizică de 2 metri și purtatul măștilor de protecție în spații închise, autorităţile au pus la cale un plan cu măsuri pentru a evita pe cât posibil răspândirea acestui coronavirus. 

„În secţiile de votare vor trebui amenajate circuite separate de intrare și de ieșire, toți alegătorii vor trebui sa poarte obligatoriu masca de protecție și să se dezinfecteze la intrarea în secție”, a anunțat Antena3

Alegătorii își vor lua singuri buletinele de vot, iar ștampilele vor fi dezinfectate după fiecare utilizare. De asemenea, numărul cabinelor de vot va fi redus, iar în secțiile de vot alegătorii vor intra pe rând, ca să nu se formeze aglomerație. 

Persoanele din grupe de risc ridicat vor putea vota într-un anumit interval orar, iar anul acesta nu se va mai lipi pe spatele buletinelor autocolantul care atesta că o persoană a votat. Toată lumea va purta măști de protecție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală
alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel