Regizorul Cristi Puiu, pus la zid de medici: Curge apa pe noi! E dureros că sunt oameni care gândesc așa
08 aug, 19:50
Dr. Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, a reacționat după ce a aflat că regizorul a îndemnat oamenii să nu poarte mască de protecție.
Regizorul Cristi Puiu, discursul dinaintea începerii  proiecţiei "Malmkrog". Foto. Captură foto TIFF.

Cristi Puiu a refuzat să poarte masca la TIFF.


Regizorul Cristi Puiu a declarat vineri noaptea, la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, "Malmkrog", că este "inuman" ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.


Acesta a spus că a muncit foarte mult la acest film, fără mască iar lansarea peliculei din Franţa, în sălile de cinema, a avut loc fără distanţare socială şi fără mască. "Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste", a explicat Cristi Puiu, vineri, seara, înainte de începerea proiecţiei.

Dr. Andreea Moldovan, director medical la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov, a reacționat după ce a auzit că regizorul a refuzat s ă poarte masca. Medicul a amintit modul în care ea și colegii săi lucrează zi de zi, ore în șir,  încercând să salveze pacienți și spune că este dureros să vadă că un lider de opinie îndeamnă publicul la încălcarea acelor reguli de protecție. Citește declarațiile medicului pe DC News. 


Ştiri Recomandate

Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Expert: La tineri, reacția imunitară la COVID este mai gravă
Horațiu Mălăele, confirmat pozitiv cu infecția COVID
MEDROXYPROGESTERON - prospect
COVID-19. Painea neambalată, risc de contaminare
Alzheimer, efectul devastator al excesului de zahăr
În ce situație ostilitatea crește riscul de deces
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri