A fost înființat Registrul Unic al Pacienților Arși. Ce va curprinde acesta. Este nevoie de aprobarea Ministerului Sănătăţii

registrul unic al pacientilor arsi - FOTO: Freepik
A fost înființat Registrul Unic al Pacienților Arși. Ce date esențiale cuprinde acesta și de ce este atât de util. 

Clinica de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a introdus Registrul Național Unic al Pacienților Arși. Acest registru va centraliza informații despre arsurile înregistrate la copii și adulți, locurile de tratament și cauzele acestora, conform declarațiilor prof. dr. Dan Mircea Enescu, reprezentant al clinicii, transmite Agerpres.

Prof. dr. Dan Mircea Enescu a menționat că Registrul Național Unic al Pacienților Arși va ține evidența pacienților cu arsuri grave, facilitând accesul medicilor la dosarele și istoricul acestora. Totuși, implementarea acestui registru necesită aprobarea Ministerului Sănătății, iar numărul locurilor pentru tratarea persoanelor arse la nivel național este considerat insuficient.

Se lucrează la o bancă de piele

În plus, prof. dr. Dan Mircea Enescu a dezvăluit că se lucrează la stabilirea unei noi bănci de piele, care ar trebui să aibă acoperire națională sau regională. Potrivit medicului, o bancă de țesuturi, care include și piele, ar fi suficientă.

Pe lângă aceste aspecte, prof. dr. Dan Mircea Enescu a coordonat o campanie de conștientizare privind arsurile la copii, prin care s-au creat și distribuit materiale informative, inclusiv broșuri, flyere, benzi desenate educative, reviste pentru adolescenți, povești audio, documentare și tutoriale video de prim-ajutor. Aceste materiale sunt disponibile gratuit pe site-ul oficial al campaniei, www.stop-arsuri.ro. De asemenea, au fost trimise cărți la 3.000 de medici de familie și se desfășoară o campanie pe rețelele de socializare.

Ajutor pentru persoanele defavorizate

Totodată, peste 700 de familii defavorizate au primit gratuit truse de prim ajutor pentru arsuri și instruire în acordarea primului ajutor, iar peste 100 de copii cu arsuri grave au primit echipamente compresive și tratament pentru reducerea cicatricilor.

Activitățile au inclus și sesiuni de prevenție în 20 de localități rurale, susținerea cursurilor de prim-ajutor în școli și informarea a 3.000 de medici de familie din zone cu acces redus la instruire, în cadrul unui proiect al Clinicii de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri de la Spitalul "Grigore Alexandrescu", în colaborare cu Academia de Științe Medicale și Asociația Națională pentru Protecția Pacienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel