Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Regenerarea creierului s-ar putea realiza cu ajutorul unui medicament. A fost descoperită o moleculă care ar putea fi utilizată pentru a trata bolile neurodegenerative.
Unul dintre obiectivele științei este de a ne permite să ajungem la vârste avansate în condiții fizice și neurologice mai bune. Datorită științei, un viitor în care bolile neurodegenerative nu mai fac o adâncitură atât de profundă în specia umană se apropie. De fapt, mai multe universități americane au venit recent cu anumite descoperiri revoluționare în această privință.
Ei au descoperit că o proteină care este prezentă în lichidul cefalorahidian al subiecților mai tineri favorizează producția de oligodendrocite. Acest lucru înseamnă că este capabil de a "întineri" creierul în vârstă. Deși descoperirea a fost făcută, până în prezent, doar la animale, nu va trece mult timp până când va începe experimentarea umană, arată Exploring Your Mind.
De fapt, este foarte probabil ca, în următorii ani, cercetătorii să poată ajuta creierul bolnav să se reînnoiască. În consecință, amintirile și viețile care s-au stins anterior în uitare neuronală vor fi regenerate.
Vezi și:
Neurologul Universității Stanford, Dr. Tony Wyss-Coray a petrecut mai mult de două decenii investigând modul în care funcționează diferite molecule din sânge, mai exact, în lichidul cefalorahidian. Aparent, există diferite substanțe capabile fie să accelereze îmbătrânirea creierului, fie să o încetinească.
Studiul realizat de Dr. Wyss-Coray și colegii săi a fost publicat în revista Nature. Ei au descoperit o moleculă care întinerește creierul îmbătrânit. Se numește gena Fgf17. Se pare că acest compus crește activitatea neuronală, regenerarea sa, și recuperarea proceselor cognitive pierdute.
În prezent, nu există un tratament eficient pentru demență sau orice boală neurodegenerativă. Prin urmare, obiectivul a fost mult timp de a găsi o formulă pentru încetinirea degenerării creierului. Acum, se pare că alte perspective se deschid. De fapt, dacă un medicament ar putea fi făcut cu această moleculă, creierul bolnav ar putea fi regenerat.
S-ar putea crede că întreaga tehnică sună destul de îndepărtat și chiar destul de deranjant. Cu toate acestea, s-a demonstrat că, dacă lichidul cefalorahidian este aplicat de la un subiect tânăr la unul vechi, acesta din urmă se schimbă exponențial. De fapt, oligodendrocitele încep să fie produse.
Oligodendrocitele sunt celule care formează teaca de mielină și sunt esențiale pentru sistemul nervos central. Funcția principală a tecii de mielină este de a produce mielină, stratul care facilitează impulsurile electrice și comunicarea corectă a neuronilor. De exemplu, boli precum Alzheimer provin din procesul de demielinizare.
Aceste rezultate au fost observate la nivel de laborator și cu șoareci. Animalele în vârstă tratate cu plasmă de la șoarecii tineri au prezentat un comportament mai inteligent, mai rapid și mai agil. Ei au acționat, cognitiv, ca șoarecii mai tineri.
Constatările au fost deja, în parte, aplicate oamenilor. Până în prezent, au lucrat cu plasmă donată de subiecți tineri. Această plasmă este îmbogățită și administrată pacienților cu Alzheimer. În prezent, această strategie este doar în faza experimentală și, deși s-au observat îmbunătățiri, nu a fost încă posibilă oprirea sau inversarea bolii.
Cu toate acestea, testele cu proteina Fgf17, adică molecula care întinerește creierul îmbătrânit, nu au început încă. În acest caz, scopul ar fi înlocuirea plasmei îmbogățite cu lichid cefalorahidian. După cum a explicat Tal Iram, unul dintre cercetătorii studiului, proteinele vor fi îmbunătățite pentru a întineri creierul bolnav.
Alzheimer la șoareci a fost tratat și inversat de nenumărate ori. Cu toate acestea, între aceste creaturi și noi sunt milioane de ani de evoluție, iar anumite tratamente care funcționează pentru aceste animale nu au niciun efect asupra noastră. Acest lucru înseamnă că descoperirea moleculei care întinerește creierul îmbătrânit ar putea să nu funcționeze? Eventual, dar există o oarecare speranță.
Acest lucru se datorează faptului că oamenii de știință lucrează de ani de zile cu plasmă, celule stem și manipularea proteinelor. De fapt, ei cred că nu există altă modalitate de a vindeca demența și bolile neurodegenerative. Prin urmare, proteina Fgf17 ar putea fi speranța terapeutică pentru milioane de viitori bolnavi de Alzheimer. Într-adevăr, ei pot fi capabili să-și recupereze amintirile și, în consecință, viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...