Reacția DSP București în cazul femeii care stă cu mama moartă în casă. Ce trebuie să facă familia
03 aug, 20:44
Directorul DSP București a explicat cum trebuie procedat în cazul femeii care a rămas cu mama decedată în casă pentru că autoritățile nu i-au ridicat trupul de teama COVID-19.
Decese, coronavirus

Potrivit directorului  DSP București Oana Niculescu, instituția pe care o conduce nu se putea implica în caz decât după ce fiica femeii obținea anumite acte de la serviciul de ambulanță și de la primărie.

"În momentul în care avem această speță referitoare la pacienta decedată, trebuie să i se elibereze de către un medic un certificat medical constatator de deces. După care, cu acest document, familia ajunge pe raza Primăriei Sectorului 6, unde i se eliberează certificatul de deces și adeverința de înhumare. (...) Nu noi constatăm decesul! (...) După ce are toate aceste documente, familia se adresează către noi pentru a se elibera acest aviz sanitar de transport. Medicul care ar trebui să constate decesul nu e de la DSP București. Trebuie solicitat serviciul de ambulanță care va veni cu un echipaj cu medic care va face această constatare. Pacienta nu este pozitivă, este un contact direct al unei paciente care este pozitivă", Oana Nicolescu, director DSP București, la Antena3


Ştiri Recomandate

Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri