Rețelele sociale și tulburările de alimentație la adolescenți
04 dec 2019, 21:59

Retelele sociale au un impact nefast asupra adolescentilor
Un studiu arată că rețelele sociale, în special platformele cu un accent puternic pe postarea și vizualizarea imaginilor, sunt asociate cu tulburările de alimentație la adolescenți.

În cadrul studiului, care a fost publicat în Jurnalul internațional al tulburărilor de alimentație (International Journal of Eating Disorders), cercetătorii au examinat date despre 996 de clase a 7-a și a 8-a de adolescenți.

51,7% dintre fete și 45,0% dintre băieți au raportat comportament dezordonat legat de alimentație, cu exercițiile stricte și săritul peste mese ca fiind cele mai frecvente.

Un total de 75,4% dintre fete și 69,9% dintre băieți au avut cel puțin un cont de social media (rețete sociale), iar Instagram a fost cel mai frecvent.

Au tulburări de alimentație

Un număr mai mare de conturi pe rețelele sociale și un timp mai mare petrecut zilnic cu utilizarea lor, au fost asociate cu o probabilitate mai mare de tulburări de alimentație, mai precis gânduri și comportamente alimentare dezordonate.

„În timp ce o serie de studii s-au concentrat pe impactul rețelelor sociale asupra imaginii corporale, acesta este primul care examinează relația dintre platformele de social media specifice și comportamentele alimentare și gândurile dezordonate. Mai mult, majoritatea celorlalte studii s-au concentrat, de asemenea, asupra adolescenților mai în vârstă sau a femeilor adulte tinere ", a declarat autorul principal Simon Wilksch, doctor al Universității Flinders, din Australia.

„Astfel, pentru a găsi aceste asocieri clare între alimentația dezordonată și utilizarea rețelelor sociale la tinerele fete și băieți sugerează că trebuie să se facă mult mai mult pentru a crește rezistența la tineri pentru a- face să fie mai puțin afectați de presiunile social media".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?