Cum poți folosi sticlele de plastic ca să obții răsaduri

Răsaduri pentru grădină  FOTO: pixabay
Sticlele din plastic de la apă sau suc pot fi refolosite inclusiv pentru a planta semințe pentru viitoarele legume din grădină.

Sticlele vechi de plastic, depozitate în beci, ar putea fi folosite ca răsadniță. Tăiați partea de sus a unei sticle de 2 litri, dacă doriți puteți face găuri în partea de jos, deși nu e necesar deoarece nu veți folosi multă apă. Apoi, umpleți sticla cu pământ – ar fi de preferat cel de flori, din comerț, sau turba deoarece vor avea parte de nutrienți - , puneți semințele și udați cu un pulverizator.

Noua răsadniță din plastic o puneți pe un pervaz, la lumina și dacă vreți acea parte tăiată o puteți utiliza ca să creați un efect de seră. După o săptămână ar trebui să germineze semințele, însă depinde foarte mult de ce ați plantat. Uneori poate dura mai mult de o săptămână până să vedeți răsaduri, scrie cumsa.ro.





Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel