RAPORT INSP COVID-19: 96.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate!
01 sep, 15:57

Mască, pericol COVID-19. Foto: pixabay
INSP a elaborat un nou raport săptămânal care arată că în ultima săptămână cele mai multe decese din cauza COVID-19 au fost înregistrate în București și județele Timiș, Cluj, Ilfov și Constanța.

Raport INSP pentru săptămâna 23–29 august: 96.8% din decesele datorate COVID-19 au fost înregistrate la persoane nevaccinate, iar 2.4% la persoane vaccinate cu schemă incompletă!

Conform analizei INSP, în săptămâna 23 – 29 august 2021, 39.2% din totalul cazurilor s-au înregistrat in București, Timiș, Cluj, Ilfov și Constanța. 82.9% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. 

De a semenea, raportul săptămânal arată că 33% din totalul deceselor au fost înregistrate in București, Dolj,Bistrița-Năsăud, Iași si Neamț. 96.8% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 2.4% la persoane vaccinate cu schemă incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent:

G Ad:

- 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

- 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 

- 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

„Trebuie să protejăm persoanele vulnerabile!  Doar prin responsabilitate putem reveni la normalitate! Cea mai simplă și mai la îndemână metodă prin care putem să învingem virusul rămâne vaccinarea”, arată experții de la # Ro Vaccinare. 

RAPORTUL  săptămânal al INSP AICI:

Ştiri Recomandate

Consumul de ciuperci pare să scadă riscul de depresie
COVID-19: NICIUN PAT LIBER, în secțiile ATI din țară
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri