Rapel vaccin COVID la 21 de zile. Ce se întâmplă dacă nu îl primim la timp. Gindrovel Dumitra, precizări

Ce se întâmplă dacă românii nu primesc rapelul vaccinului COVID la 21 de zile, după prima doză administrată. 

Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul SNMF, a detaliat public ce se întâmplă dacă românii nu reușesc să facă rapelul vaccinului Covid-19, după 21 de zile de la administrarea primei doze.

"În acest moment datele pe care le avem se referă la faptul că, în cazul vaccinului Pfizer,  beneficiul vaccinului apare dacă a doua doză este administrată la un interval de 21 de zile. Ca și principiu general vorbesc, nu neapărat despre vaccinul Pfizer, o schemă de vaccinare odată întreruptă, ea se continuă nu se reia pentru că există un beneficiu fără discuții chiar dacă el este administrat și la 28 de zile sau chiar mai departe, până la un interval de 6 săptămâni.

Dacă ne uităm în Marea Britanie, care a și luat o decizie în acest sens pentru că vor ca tot mai multe persoane să primească cel puțin o doză, au decis ca doza a doua să fie administrată la 3 luni distanță față de prima doză. Datele pe care se bazează guvernul britanic în această decizie sunt unele studii în care s-a demonstrat că se obține o protecție și în această situație. Formula ideală este ca să respectăm calendarul de vaccinare și să administrăm a doua doză de vaccin la o distanță de 21 de zile.", a precizat Gindrovel Dumitra la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel