Rafila, despre vacanțele în Grecia și Bulgaria. Care sunt riscurile de călătorie

Călătorie
Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof. Alexandru Rafila, a explicat care sunt riscurile de călătorie în Grecia și Bulgaria, odată cu ridicarea restricțiilor.

„Sigur, orice călătorie suplimentară, deci orice deplasare, poate să afecteze cifrele, însă țările la care ați făcut referire (Bulgaria și Grecia, n.r.) sunt țări cu o incidență mai mică a infecției decât România. Astfel, este mai puțin probabil să ne îmbolnăvim acolo decât să ne îmbolnăvim în țara noastră. Și atunci sigur că nu putem să ne punem astfel problema, mai ales că deplasările vor fi cu autoturisme individuale, fiind o măsură care limitează transmiterea infecției”, a spus prof. Rafila pentru Digi 24.
 

Mai mult, prof. Rafila a spus că deplasarea cu mașina personală creează un risc mai scăzut de infecție cu coronavirus față transportul cu avionul sau autocarul. 

„Da, e mai puțin probabil să te infectezi în mașină. Știți cum e, în aeroporturi, chiar dacă porți mască, totuși sunt locuri în care boala se transmite puțin mai ușor. Sunt numeroase persoane care frecventează aeroporturile, iar la începutul pandemiei multe cazuri au avut loc nu știu dacă în aeroport, dar măcar în procedurile care sunt derulate în aeroport. Există astfel de puncte nevralgice”, a mai spus  Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel