Raed Arafat: Patru pacienți cu COVID-19 din București, transferați la Tulcea și Târgu-Mureș. NICIUN PAT LIBER în Capitală

Spitalele din Bucuresti sunt pline cu pacienti COVID-19. Sursa foto: Spitalul Sfantul Pantelimon din Bucuresti
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr Raed Arafat, a anunțat că în Capitală nu mai este niciun pat liber la ATI, patru pacienți infectați cu SARS-COV2 fiind transferați vineri la Tulcea și Târgu-Mureș.

„Sunt paturi care se activează în dinamică, acolo unde număr pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor sau în zone unde putem să activăm și transferăm pacienții.

Astăzi s-au operat patru transferuri din București - unul către Tulcea și trei sunt în curs de realizare către Târgu-Mureș, care a suplimentat numărul paturilor în secția exterioară a Spitalului Județean și unde au suplimentat cu cinci paturi, din care două au fost ocupate de pacienți care se aflau în UPU Târgu-Mureș și trei care pleacă de la UPU Floreasca și UPU Sfântul Pantelimon către UPU Târgu-Mureș”, a declarat Raed Arafat la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani.

El a adăugat că la acest moment în țară mai este un pat liber la Timiș, în timp ce la București niciunul, acesta fiind motivele pentru care au fost transferați pacienți în alte zone.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel