Raed Arafat: Efectele petrecerilor de Revelion le vom vedea la o săptămână-două după. Nu toată lumea va respecta regulile COVID

Șeful DSU, dr Raed Arafat
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri, la o conferință la Palatul Victoria, că efectele petrecerilor din noaptea de Revelion se vor vedea în aproximativ două săptămâni și că e convins că nu toată lumea va respecta normele sanitare de prevenire a răspândirii epidemiei de COVID-19.

„Nu există să vină oameni din zonele de risc și să nu intre în carantină (...) Orice impact al unei aglomerații, al unei interacțiuni, mobilități mai mari, am învățat foarte bine, cam la o săptămână - două începem să vedem efectele. Aceasta este situația. Acum depinde cât de mare va fi impactul și depinde de cât de mult vom respecta regulile. Clar că nu toată lumea va respecta regulile COVID, dar noi sperăm că majoritatea să respecte recomandările și regulile”, a spus secretarul de stat Raed Arafat într-o conferință de presă, răspunzând unei întrebări în legătură cu efectele participării oamenilor la petrecerile de Revelion, în contextul apariției tulpinii Omicron a coronavirusului. 

Pericolul, mai mare din cauza OMICRON

La aceeași conferință de presă, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din subordinea Institutului Național de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, a avertizat că nu e cazul să ne culcăm pe o ureche pentru că scade umărul cazurilor, mai ales în contextul în care avem 3 cazuri de infectare cu OMICRON diagnosticate deja, 6 cazuri sunt probabile și 5 cazuri suspecte de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

„În acest moment, pe lângă cazurile confirmate, mai avem 6 cazuri probabile și 5 cazuri suspecte, care se află în procesare, în testare. Noutatea vine de la faptul că cei trei contacți ai primului caz venit din Africa de Sud s-a dovedit și la dânșii că există o foarte mare probabilitate să fie tulplina Omicron și șanse ca secvențierea să ne spună altceva sunt foarte mici. Avem și un cetățean venit din Nigeria, la care s-a făcut testarea pe PCR și este foarte sugestiv pentru tulpina Omicron”, a arătat Adriana Pistol, la conferința de la Palatul Victoria. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel