Raed Arafat, despre vaccinarea împotriva COVID: nu spune nimeni că va fi obligatorie

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat a vorbit despre obligativitatea vaccinării. El a precizat că se fac demersuri pentru legea vaccinării, care ar aduce obligativitatea imunizării populației.

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit duminică seara despre legea care va aduce obligativitatea vaccinării populației. Potrivit lui, vaccinarea COVID-19 nu este inclusă și nu va fi obligatorie.
"Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie. Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară." a subliniat Raed Arafat.
"Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem să ajungem într-adevăr să luăm măsuri serioase de relaxare și revenire la normalitate."
Șeful DSU a mai arătat care este evoluția zilnică a numărului de cazuri noi de infectare. "În ultima perioadă suntem pe un platou, nu putem să spunem că scădem semnificativ sub. Sunt zone în care cazurile au scăzut, sunt foarte puține zone care sunt egale sau la creștere.
Numărul de cazuri a scăzut datorită măsurilor luate în ultima vreme. Și nu sunt măsuri atât de dure, față de alte țări", a spus el la Antena 3.
Potrivit unui document oficial, se vor face demersuri pentru adoptarea Legii Vaccinării care va cuprinde obligativitatea vaccinării populației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel