Raed Arafat: Carantinarea totală nu este un scenariu care să fie luat în calcul în acest moment

Raed Arafat. Foto: Gov.ro
Raed Arafat a susținut o conerințp de presă unde a precizat că nu se ia în calcul carantinarea totală. 

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat vineri că intrarea în carantină naţională nu este un scenariu care să fie luat în calcul în acest moment.

"Nu este un scenariu pe care să îl luăm în calcul în acest moment. Ştiţi că am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică, şi vedem că totuşi am ajuns la un platou. Să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia. Dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment.

S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate şi în care riscul să facă o formă gravă a bolii este mai mic, riscul să transmită este mai mic. Bineînţeles, aici sunt şi persoane care nu mai au acces la anumite activităţi temporar.

Este adevărat că este o chestiune temporară. Asta este măsura care s-a ales faţă de a avea o măsură radicală naţională, în care toată lumea să stea acasă şi să nu iasă nimeni decât pentru unul sau două-trei motive care sunt permise", a explicat secretarul de stat într-o conferinţă de presă.

Potivit lui, numărul infectărilor a ajuns la un platou, dar nu este sigur dacă acesta în continuarea va mai crește sau va scădea.

"Este clar că suntem acum deja de câteva zile la un platou. Există tendința foarte ușoară de scădere, dar încă trebuie monitorizat acest lucru. Nu putem să tragem concluzii până nu vedem că e un lucru consistent și care va fi viteza cu care vor scădea cazurile noi.

Numărul este foarte mare și cu siguranță va produce în următoarea perioadă presiune asupra sistemului sanitar, asupra secțiilor de terapie intensivă și asupra unităților de primiri urgențe", a declarat Raed Arafat, în conferinţa de presă.

De asemena, el a mai precizat că, deși numărul infectărilor pare staționar, numprul deceselor continuă să crească. „Numărul de decese este corelat și numărul cazurilor care se află în terapie intensivă și creșterea acestui număr din terapie intensivă poate să însemne că vom avea în continuare zile cu un număr mare de decese", a mai spus Raed Arafat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel