Raed Arafat are COVID-19

Raed Arafat are covid - Foto: Facebook Raed Arafat
Raed Arafat a anunțat în această seara că are COVID-19.

"Dupa un test rapid administrat de mine acasă, în aceasta seară, am ieșit Covid pozitiv.

Acesta după ce dimineață testul a fost negativ, eu purtând masca FFP2 tot timpul în cursul zilei de azi.

Simptomele pe care le am la acest moment sunt ușoare. Voi continua să lucrez de la domiciliu în urmatoarele zile!", a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Câte zile trebuie să te izolezi dacă faci COVID ACUM și De Ce testul din ultimele zile de boală e mai pronunțat decât în prima zi

În ciuda faptului că starea de alertă a fost ridicată, că nu mai există restricții, ar trebui să rămânem totuși responsabili, iar ultimii doi ani să ne fi învățat ceva. Ei bine, chiar dacă restricțiile au rămas doar recomandări, COVID-19 nu a dispărut și continuă să se reflecte în cifrele destul de mari din raportările zilnice, motiv pentru care testarea rămâne încă o soluție importantă. 

De-a lungul celor doi ani, tulpinile COVID-19 au dat mai multe simptome. Acum, când varianta Omicron este dominantă în România, medicul Andrei Rogoz a fost întrebat care sunt simptomele care ar trebui să ne trimită să ne testăm.

Centrele de testare, triajul epidemiologic și masca, încă prezente în spitale. Rogoz: COVID NU a dispărut, încă sunt destul de multe cazuri noi

"La momentul acesta, orice persoană care prezintă simptomele virusului respiratorie poate lua în calcul că e infecție cu SARS-CoV-2, că ar avea COVID. E important și contextul epidemiologic, pentru că multe dintre aceste persoane au un contact în familie sau un cunoscut testat pozitiv și apariția câtorva semne se viroză:

- durere în gât

- tuse

- febră

- mai rar probleme digestive sau simptome mai puțin specifice ar trebui să justifice o testare.

Acum, consecința acestei testări devine mai puțin clară acum, pentru că în măsura în care izolarea s-a menținut, cel puțin din punct de vedere legal, nu știu cine o mai urmărește, carantina s-a ridicat...", a declarat Andrei Rogoz, în exclusivitate pentru DC Medical.

Câte zile trebuie să te izolezi, dacă faci COVID-19 acum. De ce testul din ultimele zile a mai pronunțat decât în prima zi... CITEȘTE mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel