Răcești frecvent? Iată patru motive care te fac să fii bolnav mereu

Raceală și gripă
Unele persoane sunt mai sensibile la temperaturi mai scăzute și, imediat ce sunt expuse frigului, răcesc. Iată care ar putea fi motivele și ce pot face pentru asta.

Există unele persoane care răcesc frecvent. Sunt sensibile, le „trage curentul”, iar imediat ce sunt expuse la temperaturi mai mici, au nevoie de șervețele și medicamente de răceală. Dacă e vorba de copii, este oarecum de înțeles, deoarece imunitatea celor mici este încă în formare. Dar dacă vorbim despre adulți, lucrurile se schimbă.

Această sensibilitate are, însă, o explicație medicală. Specialiștii au enumerat patru motive pentru care aceste persoane sunt atât de sensibile și răcesc atât de frecvent.

Iată care sunt acestea:

Imunitate scăzută

Gripa sezonieră și răceala au adesea de-a face cu sistemul imunitar. Dacă continui să răcești și tușești ori de câte ori se schimbă sezonul, încearcă să faci mici schimbări în stilul de viață. Adaugă stimulente de imunitate, folosește ghimbir și miere și încearcă să stai departe de alimentele reci ori de câte ori vremea fluctuează.

CITEȘTE PE DC MEDICAL: Timpul petrecut alături de prieteni are efect emoțional și psihic. Iată cum

Alergiile

Rinita alergică este unul dintre principalele motive din spatele mucozităților nazale abundente și a ochilor lăcrimați. Deci, dacă este un anumit loc în care vă îmbolnăviți sau la un anumit moment, este posibil să aveți alergii. Acestea pot fi atât acute, cât și cronice. Deci, încercați să identificați cauzele și stați departe de ele. Inhalațiile și menținerea hidratată pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Genetic

Dacă oricare dintre părinții tăi este predispus la alergii, există șanse ca și tu să suferi de aceasta. Prin urmare, monitorizați când răciți și tușiți și cereți ajutor de la un medic.

Gripa sezonieră

Gripa sezonieră și virozele sunt frecvente. Din moment ce suntem în sezonul rece, există un risc să suferi de oricare dintre acestea. A nu purta haine calde, a mânca prostii, a nu menține igiena adecvată și a nu consuma legumele verzi pot fi toate motivele probabile din spatele gripei sezoniere și virale.

Dacă este posibil să rămâneți cu tuse și răceală pe tot parcursul anului, puteți lua în considerare vaccinarea împotriva gripei după ce ați consultat medicul. Acest lucru vă poate ajuta să vă salvați de disconfortul răcelilor frecvente.

Află mai multe AICI

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel