Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată

Pune rozmarin pe calorifer: trucul pentru o casă parfumată. Foto: Freepick @vovashevchuk
Pune rozmarin pe calorifer și vei scăpa de problema mirosului urât din casă. Toate gospodinele ar trebui să cunoască acest truc.

Mirosurile puternice, care ies din bucătărie și din baie și pătrund în toată casa, sunt deranjante, iar atmosfera din casă nu mai este plăcută și primitoare.

Există oare o soluție naturală la această problemă? Cu ce pot fi înlocuite odorizantele scumpe din magazine, care sunt toxice cu sănătatea și mediul înconjurător? Desigur, remediile naturale pot purifica aerul din jur. Așa că schimbă odorizantele scumpe cu anumite ierburi aromatice pentru a-ți parfuma casa.

Curăță perfect ferestrele. Adaugă o lingură din acest produs în apă și efectul te va surprinde

Sfatul de azi te va surprinde. Pune rozmarin pe caloriferul fierbinte și vei obține alianța perfectă pentru a crea o aromă delicată în casă.

Rozmarinul este o plantă aromatică cunoscută și apreciată pentru mirosul ei foarte plăcut. În bucătărie, rozmarinul este, adesea, folosit pentru a asezona și aromatiza diverse feluri de mâncare, sporind astfel gustul și oferind mai multă aromă.

Dar, pe lângă beneficiile sale culinare și medicinale, datorită proprietăților sale multiple, această plantă puternică este apreciată și pentru efectele sale purificatoare. Este astfel una dintre plantele naturale pe care le folosim pentru a dezodoriza spațiile și pentru a purifica aerul din casă.

Curăță ramele îngălbenite ale ferestrelor cu această pastă. Ai nevoie de 3 ingrediente și e gata în 5 minute

În zilele noastre, multe gospodine se bazează pe uleiul esențial de rozmarin în aromaterapie, pentru a lupta împotriva stresului și pentru a se calma și relaxa. Pentru a parfuma casa, în mod natural, aceasta este opțiunea ideală.

De ce trebuie să pui câteva crenguțe de rozmarin pe calorifer?

Pe timpul iernii, poți folosi puterea caloriferului fierbinte dezvolta un deodorant natural, care va parfuma întreaga casă. Pentru a face acest lucru, așează, pur și simplu câteva, crenguțe de rozmarin pe calorifer. Aerul cald, care este emanat de calorifer, va proiecta aroma de rozmarin în toată încăperea. Astfel, vei scăpa rapid de mirosurile neplăcute care ies din bucătărie sau din baie și te vei bucura de o aromă, plină de prospețime.

Orhideea va înflori tot anul. Adaugă un singur ingredient în apa atunci când o uzi

O altă alternativă interesantă: dacă caloriferul nu este pornit, poți obține același efect cu șemineul. Într-adevăr, prin arderea câtorva crenguțe de rozmarin, odată cu lemnul, camera va fi parfumată cu un parfum plăcut. Evident, pentru un rezultat și mai promițător, dacă dorești să intensifici mirosul, nu ezita să alternezi rozmarinul cu alte ingrediente naturale precum: ace de pin, coajă de citrice și batoane de scorțișoară.

SFAT: poți inventa o apă aromată pe bază de rozmarin și lămâie. Pentru asta, fierbe, pur și simplu, apa cu rozmarin și lămâie. Vei vedea că vaporii parfumați se vor răspândi în toată casa.

Nu ai crenguțe de rozmarin la îndemână? Te salvează uleiul esențial de rozmarin. Pune câteva picături de ulei esențial de rozmarin pe un prosop curat și pune-l pe un calorifer. De asemenea, poți umple mai multe pungi de pânză cu ierburi uscate pentru a le vei așeza în diferite colțuri ale casei.

Pune un cățel de usturoi în toaletă înainte de a merge la culcare. Trucul pe care nu-l vei regreta

Și uleiul esențial de eucalipt este o o soluție salvatoare în lupta cu mirosurile urâte din casă. diferitelor afecțiuni sezoniere, precum răceala comună. Acest ulei va parfuma casa și va purifica aerul ambiental.

Adaugă, într-un difuzor, 4 picături din ulei esențial de eucalipt, 3 picături de ulei esențial de lavanda și alte 3 picături de ulei esențial de lămâie. Datorită proprietăților lor antibacteriene și dezodorizante, fuziunea acestor esențe garantează un parfum plăcut în interiorul casei.

În aromaterapie, uleiul de eucalipt este adesea folosit pentru a stimula concentrarea și atenția. Pune difuzorul cu picăturile de ulei de eucalipt în camera în care lucrezi și te vei concentra mai bine. O picătură din acest ulei esențial pus pe calorifer va da, de asemenea, același rezultat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel